Selami Bey; Erzurum'un soğuk havalarını teneffüs etmiş, soğuk sularını içmiş, Palandöken yaylalarında dolaşmış bir değerimizdir.
Selami Beyi babası rahmetli "Mustafa Amca" aracılığıyla 1975'lerde tanıdım. "Mustafa Amcamız" çalışkan bir esnaf aynı zamanda sanatkardı. Zaman zaman yanına uğrar çayını içer nasihatlerini dinlerdim.
Mustafa amcanın dükkanı o yıllar dost meclisi gibi işler,Oltulu,Tortumlu,Aşkaleli büyüklerimiz uğrar derin sohbetlere dalarlardı. Eh bizde rastladığımız zaman  bu sohbetlerden nasiplenir kendi adımıza dersler çıkarırdık.
Sanayi Mahallesi canlı, fikri tartışmaların çok olduğu  güzel bir mahalleydi. İnsanlar bir birini tanır halleriyle halleşirlerdi. Bu nedenle o mahalleden; valilerimiz,kaymakamlarımız,müftülerimiz profesörlerimiz, iş adamlarımız çıktı. İşte Onlardan biriside Sayın Selami Altınok  beyefendidir.
Babasının dükkanında anlatılanları dinlemiş, o yıllar kimseye bulaşmadan okumuş, İmam Hatip lisesini bitirdikten sonrada Siyasal bilgilerin Kamu yönetiminde okumuş okul bitince de ülkemin değişik yerlerinde  Kaymakamlıklar yapmış,  Doğuanadolu ,Karadeniz ve Akdeniz Bölgelerinde  görevini sürdürmüş ülkenin her tarafını tanımış bir devlet adamıdır.
"Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine" atanmış bu görevini  başarıyla yürütürken Aksaray İlimize Vali olarak atanmış,  Baba dostu bir hemşerimizdi. Kendisini yakından tanımış birisi olarak hayatında zikzakları olmayan dürüst, devletin malını koruyan bir insan olarak tanıdım.
Evet Türkiye gibi bir ülkede geçen yıl kafamdan şöyle bir düşünce geçti. Hergün ülke gündemini yazmayı,  akıl defterime not etmeyi düşündüm. Başladım yazmaya ancak kısa sürdü,  çünkü gündem o kadar hızlı değişiyordu ki yetişemiyordum . Vazgeçtim.
Dünyada yeni  dengeler oluşurken,Ortadoğu'da kan akmaya devam ederken,2015 yılında Ermenilerin dünyadaki Türkiye aleyhtarı faaliyetleri artarken,enerji hatlarında yer kapma savaşı verilirken maalesef  ülkemizde sular durulmuyor.
17 Aralıkta başlayan operasyon birden ülkenin gündemini belirledi. Konuşan ,konuşana.Bu arada dört buçuk yıldan beri İstanbul Emniyet müdürlüğü görevini Yürüten Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Beyefendi merkeze alınınca Aksaray Valisi Hemşehrimiz , yakinen tanıdığım Selami Altınok İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Bu beni son derce memnun etti. Nasıl etmesin ki 35 yıldır tanıdığım bir Dadaş bu göreve getiriliyordu.
Ancak olayın mahiyetini ancak savcı ve hakimlerimizin bildiği  ve devam eden hukuki sürecin büyüklüğü nedeniyle işlerinin zor olduğu kanısını taşımaktayım. Bu meyanda sayın yeni müdürümüze üstün başarılar dilerken, dualarımı  eksik etmeyeceğim. Rabbim yardımcısı olsun.
 İstanbul gibi metropol bir şehirde görev yapmak zor olsa gerek. Selami Beyin bu zorluğu aşacağına canı gönülden inanıyor, görevinde üstün başarılar diliyorum.
Allah utandırmasın.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Bingöl 2013-12-23 19:29:09

abdurrahman hocam; samimi kanaatlerinizi belirttiğiniz yazınızdan dolayı teşekkür ediyorum. selamlar.

Avatar
Abdurrahman Zeynal 2013-12-21 10:43:49

ne diyeyim. yine de zatı alinize de değerli kardeşim diyeyim. yazdığım yazılar ortada. bu güne kadar bu sütunlarda yaşayan hiç bir şahısla ilgili yazı yazmadım. selami beyi de 35 yıldır tanımaktayım. bırakın onu da yazayım. kimseyle hesabım yok. emekli bir kardeşinizim. beklentimde yok. selam ve sevgiler.

Avatar
s. kurt 2013-12-21 09:12:37

memlekete gelince ithal adam istemeyiz dersiniz dışarda olanlarada çok degerli dersiniz siz varya siz ...