Erzurum…
Türkiye’nin doğusunda, bölgenin merkezi bir il. Özellikle Turizm, Hayvancılık ve sağlık alanında Türkiye’nin her geçen gün biraz daha parlayan yıldızı. Palandöken ve Konaklı kayak merkezleriyle dünyanın en iyi kayak merkezi olma özelliğine sahip. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Palandöken ve Konaklıya akın ediyor ve tatil keyfini sürüyor. Hayvancılık alanında da Erzurum Türkiye’nin et deposu konumunda. Özellikle büyükbaş hayvancılık konusunda Erzurum ülke genelinde rakipsiz lider konumda. Erzurum büyükşehir belediyesi bu alanda et borsası kurmak için yoğun gayret sarfediyor. Doğunun parlayan yıldızı Erzurum’un bir diğer özelliği de sağlık alanında. Türkiye’nin en modern sağlık kurumlarına sahip olan kent, bölgedeki tüm illere sağlık hizmeti veriyor. Hatta sınırlarımız dışına bile.  
Öyle ki, geride kalan yıl içerisinde Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Muş, Bingöl, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Elazığ ve Artvin illerinden 3 milyon 685 bin 593 kişi Erzurum’daki hastanelere tedavi için gelmiş.  Erzurum genelindeki devlet,  üniversite ve özel hastanelere gelen hasta sayısı ise 6 milyon 629 bin 953 kişi.  Hava, kara, kar ambulanslarıyla hastalara anında müdahale edilen Erzurum’da Azerbaycan, Gürcistan, Nahcıvan ve İran’dan da yüzlerce hasta geliyormuş. Bu rakamlar Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliği tarafından açıklanan rakamlar.
Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreteri Fazlı Erdoğan’ın kamuoyuyla paylaştığı iki müjde var. Bunlardan birisi yıllardır ilerleme sağlanamayan sağlık kampüsünün 29 Ekim 2017 tarihinde hizmete açılacağı. Diğeri ise Erzurum merkezli bir havayolu şirketinin kurulacağı. Çalışmaların son aşamaya geldiği projeyle ilk aşamada Erzurum Bakü, Tebriz, Azerbaycan, Van ve Trabzon direkt uçak seferleri başlayacak. Bu projeyle Kalkınma Bakanlığının da sağlık turizmi kapsamında hastaların bilet paralarının yüzde 50’lik kısmını karşılayarak, hastalara ve hasta yakınlarına destek sağlayacak. Bu projeyle Erzurum, hem turizm hem de sağlık turizmi açısından sadece bölgenin değil, tüm Ortadoğu ve Kafkaslarında merkezi haline gelmiş olacak. Projenin gerçekleşmesinin çok uzak olmadığı, çünkü çalışmaların son aşamaya geldiği de bir başka güzel haber.    
Doğu Anadolu Bölgesinin her geçen gün daha çok dikkat çeken şehri olan Erzurum, bu iki projeyle adeta küllerinden yeniden doğmuş olacak. Projeleri devam eden uluslar arası çağrı merkezi, önümüzdeki yaz hizmete gireceği belirtilen fuar ve kongre merkezi, Bilim, doğa ve eğitim park projesi, kültür yolu ve üç kümbetler cazibe merkezleri projelerinin de hayata geçmesiyle Erzurum, sadece bölge için değil, istisnasız tüm dünya için bir çekim merkezi olacak.
Çılgın projeleriyle Erzurum, önümüzdeki yılların çekim merkezi olmaya hazırlanıyor.  Erzurum, yola çıktı, sizler hazır mısınız dadaşlar..! 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.