Seçilen belediye başkanları ve milletvekillerinin daha sonraki yaşamlarını Erzurum dışında sürdürmüş veya sürdürüyor olmaları zaman zaman eleştiri konusu olur. Her ne kadar son yıllarda özellikle Mehmet Ali Ünal, Mahmut Uykusuz ve Ahmet Küçükler gibi isimler şehirde kalmalarına rağmen gidenler genelde hep yadırgandı. Erzurum doğumlu olup geçmişte önemli görevlerden birini yapmış olan bir isim, Mehmet Nuri Yılmaz, ev aldı ve şehre yerleşti. Dadaşkent’te bir aydan beridir ikamet eden ve semt sakinlerine komşu olan Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, artık Erzurum’da yaşamaktan dolayı can sıkıntısı çekmediğini, tanıdığı dostları sayesinde güzel günler geçirdiğini söylüyor. Dün telefonla görüştüğüm Mehmet Nuri Yılmaz hoca, özellikle Ramazan aylarını Erzurum’da geçirmek için ev satın aldığı için memnun olduğunu ifade etti.
 
AK PARTİLİ BAŞKANI CHP’Lİ AVUKAT SAVUNACAK!
FETÖ soruşturması kapsamında önce gözaltına alınan daha sonra tutuklanan AK Parti eski İl Başkanı, işadamı Murat Kılıç’ı yargılama süresince sürpriz bir isim savunacak. Kılıç’ın bir önceki seçimlerde hem Büyükşehir Belediye başkanlığı ve hem de milletvekilliği seçiminde rakiplerinden olan CHP’li Tuncer Aktaş, halen cezaevinde tutuklu AK Partili eski il başkanının avukatlığını üstlendi. Bu arada, Kılıç’ın da ortağı olduğu Dadaşkent çıkışındaki öğrenci yurtlarının iddia edildiği gibi KOSGEB’de değil, Halk Bankası’ndan alınan krediler ile yapıldığı belirtildi.
 
ERBOSAN SİL BAŞTAN!
Uzun bir süreden beridir faaliyeti durdurulan Erzurum’un bildik işletmelerinden ERBOSAN, yeniden aktif hale geçti. Mustafa Efendioğlu ile yaptığı anlaşma üzerine Organize Sanayi Bölgesindeki ERBOSAN’ı yeniden işletmeye açan isim de Ebubekir Üstün Gülakar oldu. Babaları kanka olan Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhun’un babasının Dadaşkent’te ki taziye çadırında görüştüğümüz Yakutiye eski belediye başkanı Gülakar, ERBOSAN’ı eski günlerine yeniden döndüreceklerini ve bölge boya sektöründe bir numara olacaklarını belirtti.
 
ŞEHRİSTAN’IN HİKAYESİ!
Erzurum’da inşaat sektörünün önde gelen firmalarının birinin yönetim kurulu başkanı ile sohbet ediyorum. Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbulkapı mevkiinde yaptırılan ŞEHRİSTAN’ı konuşuyoruz. Bu durumun mevcut piyasada nispeten sıkıntıya yol açtığını ve şahsi firmaların etkilendiğini belirtiyor. Son yılarda yaptıkları işyeri ve binalar ile parlayan yıldızlardan olan bu firmanın yöneticisi, sohbetimiz esnasında ilginç bir şey söylüyor. Hayretler içerisinde dinlediğimiz sözleri şu oluyor: Aslında Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen biz Erzurum’da ki inşaat firmalarının yöneticilerini bir araya getirmiş ve ‘isterseniz siz yapın’ demişti. Ama maalesef bu cazip teklif için çok uğraşmamıza rağmen 5 kişi bir araya gelemedik ve Büyükşehir Belediyesi ŞEHRİSTAN’ı kendi yapmaya mecbur kaldı!
 
YUSUF ŞİMŞEK BOMBASI!
Dedikodunun e her türlü polemiğin en yoğun olduğu sektörlerden biridir futbol. Kuşkusuz kapanan Erzurumspor gibi şu an faaliyette bulunan BB Erzurumspor için de farklı görüş, düşünce ve yorumlar eksik olmuyor. Aldığım son duyuma göre, ve iddia odur ki, ilk 2 maçında galibiyet ile tanışamayan ve sadece 1 puanla yetinen Büyükşehir Belediyespor, geçen hafta evinde Konya Anadolu Selçuk ile yaptığı ve 2-0 kazandığı maçı kaybetseydi mevcut teknik patron Ahmet Yıldırım yollanacak, yerine de genç jenerasyondan bir isim olan Yusuf Şimşek gelecekti! Artık yalan gerçek. Ben bu iddiayı ortaya atanların yalancısıyım.
 
ORGANİZE İŞLER!
Adı önümüzdeki yılın başlarında yapılacak olan  (ETSO) Erzurum Ticaret Odası başkanlığı seçimi için geçen ama henüz kararını vermemiş olan ve de bu konuda nabız yoklayan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zafer Ergüney ile sohbet ediyoruz.. Ben sürekli, Organize Sanayi Bölgesi’nin ‘depolar semti’ eleştiri üzerinden gidiyorum. Kendisine gerçekten Organize bölgesinin atıl hale olup olmadığını soruyorum. Dikkat çeken net bir şey söylüyor: Konuşulanlar tamamen eksik bilgilere dayalı şeyler. Şu an Organize Bölgemizde amacına uygun şekilde işletmelerin kullanım oranı yüzde 65! Biz bu rakamı daha da yükseklere çekme gayreti içindeyiz. Ergüney’in sohbetimiz esnasında bir yakınması da dikkate değer. Şöyle diyor: Keşke İkinci Organize kurulması yerine mevcut bölgemize ilave arsa tahsisi sağlansaydı daha iyi olurdu. İkinci Organize yerine mevcut bölgemiz büyültseydi daha rantabl olurdu diye düşünüyorum. Bu konuda organize olunamadığını da söylemek isterim.
 
ŞEYTAN İDDİASI!
Ersan Gemalmaz’ın Muhyettin Aksak ile Mahmut Uykusuz’un da Ebubekir Üstin Gülakar ile Büyükşehir ve Yakutiye Belediye Başkanlıkları döneminde iyi geçinmedikleri sır değildi. Daha sonra Ahmet Küçükler ile Fahrettin Atınç’ın da kendi dönemlerinde aralarının iyi olduğu söylenemezdi. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Yakutiye Belediye Başkanı  Ali Korkut’un aralarının ‘limoni’ olduğunu gözlemliyoruz. Başta imar mevzuları olmak üzere bir çok konuda anlaşamadıklarını duyuyoruz. Geçen gün Yakutiye Belediye meclis üyelerinden birisi ile sohbet ederken bu konu gündeme geliyor. Ali Korkut’a yakınlığı ile bilinen o esnaf meclis üyesi şu cümleyi kuruyor: Aslında araları iyi olur ama her zamanki gibi şeytanlar arada! Şeytanlar bıraksa her şey tatlıya bağlanacak!
 
ANLAMLI KARE!
Hatırladığım kadarıyla merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in laiklik tanımını yaparken söylediği bir cümleydi: Sabah namazında camiden çıkanlar ile meyhaneden çıkanların selamlaştıkları bir Türkiye! Yanda verdiğim bu fotoğrafı dün çektim. Son yıllarda Erzurumda bayağı bir düzene giren seyyar esnaf ile zabıtayı anlatan güzel bir fotoğraf. Sağ taraftaki Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır, diğeri seyyar satıcı Nurullah Aybas. İkisi de aynı masada oturup, çay içebiliyor, sohbet edebiliyor. Sizi bilmem ama sahadayken çok zabıta-seyyar kavgasını görüntülemiş ve de şahit olmuş biri olarak bana çok anlamlı geldi bu kare!
 
NEFES ALDIRAN KAVŞAK!
Araç sayısının hergeçen gün artması ve alternatif yolların eksikliği nedeniyle tam bir keşmekeşin yaşandığı Erzurum’da yeni bir kavşak ihdası özellikle Dadaşkent’te oturanlara derin bir nefes aldırdı. Büyükşehir Belediyesi, daha önce var olan ama Ahmet Küçükler döneminde kapatılan Dadaşkent girişindeki kavşak, yeni düzenleme ile araç trafiğine yeniden açıldı. Düzenleme ile buraya trafik işaret ve lambaları da konuldu. Zaman ve yakıt ısrafını da önleyen kavşak yapımı Dadaşkent sakinlerine derin bir oh çektirdi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.