Bugün tüm dünyada modayı en yakından takip edenlerin başında futbolcular gelir.
Profesyonel ligde Erzurum’u temsil eden Erzurumspor ve BB Erzurumspor’da oyuncular, bulunduğu dönemin saç, sakal trendini de beraberinde taşıyor.
İşte size 80’li yıllar ile 2 binli yıllar arasında efsaneleşmiş 3 ayrı kadro.
1980’li yılların Necati Güllülü’nün başkanlığını yaptığı kadroda yeralan oyuncuların büyük bir bölümü o günün modasına uymuş sadece bıyık bırakmış. Oyuncuların büyük bir bölümü başta takım kaptanı Sebahattin Güneş olmak üzere o gün hemen hemen bütün oyuncular bıyıklı..
Erzurumspor’da bıyık modası 1990’lı yılların sonlarına gelince sona eriyor  ve o günkü oyuncular bıyıkları kesiyor, başka bir trent ortaya çıkıyor.  Erzurum’u süper lige taşıyan Cemal Polat’ın başkanlığındaki bu efsane kadroda kaptan Atilla Çebi başta olmak üzere büyük bir bölümü sakalsız ve bıyıksız. Oyuncular her maça traş olarak çıkıyor ve yedek oyuncular içerisinde de genelde bıyıklı oyuncu bulunmuyor.
Aradan yıllar geçiyor ve 2 binli yıllara geliyoruz. Mesela bugün. Başta kaptan Mehmet Albayrak olmak üzere oyuncuların tamamına yakını bu defa bıyıkla yetinmemiş, aynı zamanda da sakallı! Sadece resmi maçlarda onbirde sahaya çıkan oyuncular değil, yedek kulübesindeki oyuncuların da büyük bir bölümünün sakallı olması sakal akımının gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Büyük bir bölümü geçen sezon takımlarını 3.ligden 2’nci lige çıkartan mavi-beyazlı oyuncuların sakala rağmen kısa saçları da dikkat çekiyor.
Yanyana gördüğümüz bu 3 fotoğraf, mavi-beyazlı futbolcuların konjonktüre uyduğunu ve dönemler itibariyle saç sakalda değişime gittiklerini anlatıyor..
--
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.