Sararıp düşen yapraklar, Palandöken’de sayılmaya başlanan kar yağışlarıyla birlikte Erzurum’da artık yaz sezonu sona ererken, Kış için geri sayım başladı. Eski hesaplara göre; şehre 29 Ekim Cumhuriyet bayramında ilk karın düşmesi bekleniyor. 980 milyon liralık (980 Trilyon) bütçesiyle Erzurum büyükşehir belediyesi bu yıl şehir insanına yaz sezonunda adeta hayal kırıklığını yaşattı. Şehir merkezinde yıl içerisinde Fuar merkezi ve Hayvan pazarı dışında kayda değer hiçbir çalışmaya imza atamayan büyükşehir belediyesine yönelik tepkileri her yerde, her ağızda duymak mümkün. Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen için artık ‘’Müteahhit’’ lakabı daha çok kullanılmaya başlandı.

Yaz sezonunu konut yapmakla geçiren Erzurum büyükşehir belediyesi, şehirde sezon boyunca çiçek böcek işleriyle uğraştı. Kentsel dönüşüm alanlarında belediye şirketleriyle konut yapımına ağırlık veren büyükşehir, şehirdeki konut fiyatlarının yükselmesine kiraların da artmasına neden oldu. Öyle ki, konut fiyatları 300-400 bin liraya kadar çıkar oldu. Yine kiralık konut fiyatları da en düşük 800 lira. Beşikten mezara kadar hizmetle yükümlü olan belediyelerin konut üretmek yerine asli görevlerini yapmaları vatandaşın beklentileri arasında.

Önceki başkan Ahmet Küçükler döneminde yapımına başlanan ve mesafe alınan ya da bitme aşamasında olan birçok projenin açılışını yapan büyükşehir belediyesi, yeni projeler geliştirmek yerine geçmiş dönemin meyvelerinden faydalanmayı tercih etti. Yaz sezonuna damgasını vuramayan belediye başkanı Sekmen, halk arasında görevden alınacak büyükşehir belediye başkanları arasında yer alıyor. Kısacası seçmen, başkan Sekmen’e ateş püskürüyor. Bunu duymak için sokaktaki vatandaşa kulak vermek yeterli olacaktır.

Görev yaptığı süre içerisinde şehre en çok eser bırakan ve iki dönem üst üste görev yapan tek başkan olan Ahmet Küçükler, dönemi yavaş yavaş da olsa aranmaya başlarken, büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen için ‘’Bir daha aday edilirse, AKP kaybeder, Erzurum’un beş yılı daha heder oldu. Nasıl olsa sahipsiz memleket’’ şeklinde tepkiler artık her yerde, konuşulmaya başlandı.

Yine 2017 yazında cazibe merkezleri programı kapsamında 200 civarında yatırımcının fabrika kurmak için akın ettiği şehirde, bu alanda da yaprak kıpırdamadı. Şehrin vekillerinden de yaz sezonu boyunca haber alınamadı. Yine şehrin heyecan fırtınası olan BB Erzurumspor’da ligin en kötü performansını sergiliyor. PTT 1. ligin en başarısız ekibi olan takım, gelecek günlere dair de hiç ümit vermiyor.

Kısacası Erzurum’da her alanda, belediyecilikte, siyasette, sporda, ticarette ‘’Gelen gideni aratır’’ sözünün doğruluğu teyit ediliyor.

İnanmayan sokağa çıksın, dadaşların isyanı her yerde. Benden söylemesi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan AY 2017-10-09 14:41:06

kralın çıplak olduğunu söyleyecek kalemler varmış bu şehirde bu iyi. ümit varız o halde.

Avatar
nurullah aydın 2017-10-07 10:47:33

Tespitler doğru. başkan değil, mütayit sekman

Avatar
Salih Terzi 2017-10-06 20:42:06

İste gercekler aferin