Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimde, ‘’Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız saymakla bitiremezsiniz’’ diye buyuruyor yüce yaradan. İşte bu nimetlerden bir tanesi sağlık. Yine Allah Resulü; ‘’Ölüm gelmeden hayatın, ihtiyarlık gelmeden gençliğin, fakirlik gelmeden zenginliğin, boş vakit varken, dolu zamanın ve hastalık gelmeden sağlığın kıymetini bilin’’ diye buyuruyor. Özellikle son iki aydır akıl sahipleri için sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hepimiz anlıyor, görüyoruz.

Malum dünyanın gündemi virüs. Ülkeler insanlarını bu illetten kurtarabilmek için mücadele ediyor. Varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar. Ülkemiz ise sadece kendi insanını değil, bütün dünyaya derman oluyor. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bu musibet karşısında pes ederken, insanlığın umudunun adı Türkiye oldu. Güçlü sağlık altyapısıyla 7’den 70’e her bir ferdini hayatta tutmaya çalışan ülkemiz dünyada destan yazıyor. Hiç şüphe yok ki, bugünkü sağlık altyapısının temelinde bir dadaşın imzası var. O isim; ‘’Efsane bakan Prof. Dr. Recep Akdağ’’.

Covid -19 yani korona virüsü için Avrupa ülkelerinde bırakın hastaneleri, koridorlarda hastalar tedavi edilirken, Recep Akdağ’ın Sağlık bakanlığı döneminde yapılan planlamalar ve öngörülerle bugün ülkemizde sorun yaşanmıyor. Hastanelerdeki ilaç kuyruklarından, özel doktor muayenehanelerine, ilaçsızlıktan kaybedilen nice canlara kadar onlarca sağlık skandalı dadaş bakanın işbaşı yapmasıyla birer birer sona erdi. Ve birçoğu hizmete alınan şehir hastaneleri…

İşte o şehir hastanelerinden birisi de Orta doğunun sağlık şehri Erzurum’da şu günlerde faaliyette. Öyle söylendiği gibi hasta garantili falan da değil. Bu şehir hastaneleri kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılıyor ve devlet hizmet alımı yapıyor. Recep Akdağ’ın tabiriyle, ‘’O hastaneleri yapmamış olsaydık, bugün ağlıyor olurduk’’. Dünyada yaşananlara bakınca hak vermemek elde değil. Gelişmiş ülkeler mevcut vatandaşlarına sağlık hizmeti veremezken, aşırı yüklenmeden dolayı sistemleri çökerken, ülkemiz imdat diyene merhem oluyor, çok şükür.

Halen daha Erzurum milletvekili olan Prof. Dr. Akdağ, son zamanlarda herkesin ilgi alanına giren sağlık konusunda ismi en çok zikredilen, en çok dua alan ve en çok minnet duyulan isimlerden birisi. Bakanlığı döneminde sağlıkta yaptığı dönüşümle memleketi başta olmak üzere tüm ülkede gönüllere girmeyi başarmıştı. Şimdi bu zor günlerde de şüphe yok ki, en çok teşekkürle, takdirle anılan isim.

Başka kentleri bilemem ancak Erzurum’da Recep Akdağ, bir markadır. O dadaşların yaşayan efsanesidir. Teşekkürler, dadaş Recep Akdağ…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.