Yıllar önce, yanaşırdınız bir milletvekilinin yanına, (iktidardan olması şart elbet) arkasında "hamili kart yakinimdir," yazılı kartvizitini cebinize koyduktan sonra, devlet dairelerinde bekleyen ve bir türlü olmayan işiniz, tak, diye oluverirdi. Hele bu kartın ön yüzünde, bakan falan yazıyorsa, pişmiş kelle gibi sırıtarak ve sahte dualarınızı döktürerek koşardınız falanca dairenin yetkilisine.

Zaman değişti ve o günler geride kalalı çok oldu.

Şimdi bir milletvekiliyle (yine iktidar partisinden olması şart) ya da bakanla gayet samimi poz vererek çektirdiğiniz fotoğrafı herkesin göreceği yerlere servis etmeniz yeterli. Ancak küçük bir detay var, o da çektireceğiniz fotoğrafta önemli olan, kırk yıllık arkadaşmışsınız gibi bir tavır takınmanız gerek. Böylece bulunduğunuz toplumda reklamınızı yapar, ayrı bir konumda olduğunuz imajını verirsiniz.

Bulunduğunuz coğrafyanın insanları, güce tapıyorsa, yaşadınız demektir. Artık yanınıza desturla yanaşanları mı dersiniz, iki kelam etmek için yalakalık yapanları mı dersiniz ya da önünüzde el bağlayan, diz çökenleri mi dersiniz... Ne derseniz diyin keyfiniz de, afiniz de yerindedir yani!

Öyle ya! Devir, reklam devri!

Reklam denilen meret boşu boşuna yapılmaz ki!

Elbet bir getirisi olmalı!

Bunun anlamı da, devlet dairesinde işiniz var ise, bana gelin, üç aşağı, beş yukarı anlaşırız, demek değilse, nedir peki!

Ya da bir mafya lideriyle nargile içerken çektirdiğiniz fotoğraf da işe yarar.

Bunun anlamı da bulaşmayın bana yakarım, ben yakmasam da yaktırırım mesajını vermektedir, dersem, yanılgılı bir yaklaşım olmaz, değil mi yani!

Reklamınızda asıl dikkat etmeniz gereken, siyasette iktidar partisinin milletvekilinin olması, mafya liderinin ise toplumda bilinen ve korku salan olmasıdır!

Peki, bunlar ahlaklı davranışlar mı!?

Güldürmeyin insanı!

Günümüzde "ahlak" sözcüğünün yükü mü kaldı, hükmü mü!?

İster inançta, ister siyasette, ister ticarette olsun, o sözcük silineli çok oldu!

Sevginizden ve aşkınızdan çıkardığınız o sözcüğü başka yerde de bulamazsınız zaten!

Çürüme ve çöküşün başlangıcıdır ahlakın yok sayılması, diye iddia edersek, umarım bu tespite katılanlar olur!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.