31 Mart seçimlerinde Erzurum Cumhur İttifakı kapsamındaydı biliyorsunuz. Mehmet Sekmen de, Cumhur İttifakı’nın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı.

Bu güç birliğinin “seçim bitene kadar” değil, sonraki süreçte de devam edeceğini belki de pratikte en çok gösteren isimlerden birisi de, kuşkusuz yine Mehmet Sekmen oldu.

Kim ne derse desin, “vefa” onun için hep birinci planda oldu.

Misal, Ülkücü camianın yakından tanıdığı, sevip saydığı isimlerden Yusuf Koç’u danışman olarak atamıştı bir süre önce.

Sekmen, yeni bir hamleyi bu kez Mehmet Uzun için yaptı. Tabi Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar da, Ahmet Kazanç için…

Hatırlarsınız.

Mehmet Uzun, MHP’den Yakutiye Belediye Başkanlığı için, Ahmet Kazanç ise, Palandöken Belediye Başkanlığı için aday olmuştu.

Mehmet Uzun, geçtiğimiz günlerde ESKİ’de Daire Başkanlığı, Ahmet Kazanç ise, Palandöken Belediyesi’nde Gecekondu ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine atandı.

Bu durumu hiç kimse partizanca bir yaklaşım olarak değerlendirmesin lütfen!

Bunun adı vefadır, bunun adı sahiplenmektir aslında. En önemlisi de, Cumhur İttifakı’nın tüm ruhuyla ve dinginliğiyle dimdik ayakta olduğunu göstermektir.

Yok mu sanki bu ittifakı ortadan ikiye bölüp, ayrışmasını bekleyenler?

Var tabi, olmaz mı?

İşte tam da böyle bir ortamda Cumhur İttifakı’na olan bakış açısını bir kez daha ortaya koymuş oldu; hem Başkan Sekmen ve hem de Başkan Sunar…

İtirazı olanlar bir de şunu hatırlasınlar lütfen!

Erzurum’daki yerel yönetimler Milliyetçi Hareket Partisi’ndeyken; ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi’nden belki de en çok uzakta tutulanlar da, yine Ülkücü camia olmuştu.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra bir de süreçle ilgili olarak emeğinin hayli fazla olduğunu bildiğimiz MHP İl Başkanı Naim Karataş’a gelelim.

Naim Başkan, Erzurum’da gelmiş-geçmiş en renkli siyasetçilerden birisi… Güler yüzünü, samimiyetini ve heyecanını da işin içine katınca, aslında hiç de alışık olmadığımız bir “İl Başkanı” profili ortaya çıkıyor ki, Karataş’ı onun işte bu yönü farklı kılıyor.

İttifaka halel gelmemesi için yoğun bir emek ve gayret sarfettiği herkesçe bilinen Naim Karataş’ı da, bu duruşu dolayısıyla kutlamak gerekir diye düşünüyoruz.

Böyle işte.

Madem marifet iltifata tabidir; o halde başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş’a da şükran duygularımızı iletmiş olalım.

Mehmet Uzun ve Ahmet Kazanç’a gelince:

Onlara da dün olduğu gibi, bu saatten sonra da bu memlekete ve bu memleketin evladına ihlasla, samimiyetle ve gayretle hizmet etmek düşer.

Kendilerine “hayırlı olsun” diyor oluşumuz da, işte bu yüzdendir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.