1 Mart itibariyle ekmeğin fiyatı 1,25 olacak. Yani şu anda 1,00 liradan satılan ekmeği, 15 gün sonra 1,25 liradan satın alacağız. Kuvvetle muhtemel bu tarih itibariyle zincir marketlerde ise ekmek 1,00 liraya yükselmiş olacak.

Geçmişe doğru bir gezinti yapalım isterseniz!

Normal şartlarda ekmek 250 gram olarak belirlenmiş ve üretimin de bu gramaj üzerinden yapılması kararlaştırılarak 1,00 lirada karar kılınmıştı. Gel zaman, git zaman bu gramaj aşağı çekildi, ama her ne hikmetse fiyat aynı kaldı. Şimdi ise 200 gram ekmek, 1,25 liradan satışa sunulacak. Tabi gramaj 200’de sabit kalır mı, orasını bilmiyoruz fakat bu süreç sonunda denetimin artık kaçınılmaz hale gelmesi gerektiğini özellikle hatırlatıyoruz.

Olur ya!

Bir bakmışzsınız ekmeğin gramajı da düşmüş!

Olurmu olur!

VALİ OKAY MEMİŞ

Hayli zaman olmuştu Erzurum’da esnafa kadar inen bir Vali görmeyeli. Yanlış hatırlamıyorsak; bir Mustafa Malay vardı, bir de Osman Derya Kadıoğlu. Sonrasında gelen valilerin hiçbirisini sokakta ve esnafla iç içe görmedik. Bu manada Vali Okay Memiş’i hususen tebrik edip, kutlamak gerek. Gerçekten de kibirden ve gösterişten uzak; sokakta, çarşıda ve pazarda, kısacası her an her yerde karşılaşabileceğiniz bir yönetici.

İşte bu yöneticiler sayesinde şehir pozitif enerji yükleniyor, kendini yeniliyor ve önemsendiğini düşünüyor. Erzurum’a bu hissi yaşattığı için haftanın yöneticisi olarak Vali Okay Memiş’i seçiyor ve de kesinlikle itiraz kabul etmiyoruz.

DANANIN KUYRUĞU

Erzurumspor’un kupa macerası sona erdiğine göre; artık normale dönebiliriz. Önümüzde Adanaspor, ardından Bursaspor maçı var. Her iki maç da zirveyi yakından ilgilendirdiği için mavi beyazlı ekibin kesinlikle puan kaybetmemesi gerekiyor. Kâğıt üzerinde ligin en kaliteli kadrosuna sahip olsak bile bunu sahaya yansıtamadığımız bir gerçek. Bu yüzden nasıl bir kadroya sahip olduğumuzun da bir anlamı kalmıyor.

Şu kadarını söyleyelim:

Süreç çok önemli gelişmelere gebe; Keçiörengücü maçı takıma ve teknik heyete yönelik eleştirilerin önünde şimdilik bir dalgakıran görevi yürütse de, Adanaspor maçının ardından dananın kuyruğuna yeniden yapışmak gibi bir durum da ortaya çıkabilir.

Bekleyip, göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.