Avukatlar Erzurum’da her daim siyaset sahnesinde oldular.

Son 50 yıl içerisinde baktığımızda TBMM’ye Erzurum’dan giden vekiller arasında avukatlar da oldu.

Son yarım asırlık siyaset tarihinde Nevzat Köseoğlu başta olmak üzere Rasim Cinisli, Selahattin Deniz, İsmail Hakkı Yıldırım, Sebahattin Aras gibi isimler Avukat olarak farklı partilerden TBMM’ye giren isimler.

Abdulkadir Eryurt, Selçuk Elverdi, Çetin Bozkurt, Lütfü Esengün, Fahrettin Kukaracı, Nihat Diler, Kıyasettin Karaca, Necati Güven, Mustafa Nuri Akbulut da şu an için aklıma gelen ve Erzurum mebusu olarak Ankara’ya kapağı atan isimler.

Uzun yıllar TBMM’de Erzurum Milletvekili olarak görev yapan, İsmail Hakkı Yıldırım’ın yanında stajını yapan İsmail Köse de avukat olarak ilk siyasete soyunanlardandı.

Orhan Şerifsoy, Ahmet Küçükler, Muhammet Sunar gibi isimler de yerel seçimlerde partilerinden belediye başkanı olan avukatlar olarak sayılabilirler.

Ne var ki, her avukat, bu isimler gibi şanslı değil. Mebusluk hayali ile hep yanıp da tutuşan isimler var, seçilemeyen.

Bunların sayıları da az değil.

İlk akla gelen isimler Aytekin Bayraktar, Erbaşar Özsoy, Turan Çınar, Necati Güven, Faruk Terzioğlu, Necati Bölükbaşı, Talat Göğebakan, İzzettin Genç, Abdurrahim Fırat, Naci Turan. Belki de unuttuklarım vardır, kasıt aranmasın lütfen.

İşte bu isimler, adliye koridorlarında çok dava kazandılar ama şu veya bu sebeplerden dolayı siyaset sahnesindeki davayı kazanamayan isimler olarak tarihteki yerlerini aldılar.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Bir düşmanı bağışlamak, bir dostu bağışlamaktan daha kolaydır! ( Mime Dorothee Rubinski)

DUVARIN DİLİ : Hep çalışmadığım yerden üzüyorlar!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.