Yıllarca yatırımcıların gelmesini şehre yatırım yapmalarını bekledik. İşbaşına gelen her bir hükümet bölgenin gelişmesi için teşvik paketleri uyguladı ancak sonuç değişmedi. İşbaşına gelen siyasilerin beceriksizlikleri, hükümetlerin bakış açıları nedeniyle doğunun serhat şehri Erzurum, Ankara’ya ırak bir kent oldu. Seçilmişlerin hiçbir iş yapmadıkları da böylelikle ortaya çıkmış oldu. Nasıl mı..? Okumaya devam ederseniz, anlatayım.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Anadolu’nun en büyük 5. alışveriş merkezi olarak kapılarını açan MNG holdinge ait MNG alış-veriş ve yaşam merkezi yönetimi tarafından gösterilen performans, şehirde seçimle işbaşına gelenlerin dünyadan bi haber olduklarını çok açıkça ortaya koydu. Malumlarınız olduğu üzere baharın gelişi yani 21 Mart Nevruz bayramı eski Türk bayramlarındandır. MNG alış-veriş ve yaşam merkezi yönetimi de bunu fırsata dönüştürmek için harekete geçti.

Hedef bir milyon kişiyi alış-veriş festivaliyle şehre getirmekti. Aylar önce başlayan hazırlıklar neticesinde 6 ay önce açılan bu merkez, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü 600 bin ziyaretçinin şehre gelmesini sağladı. Komşu kentler ve İran’dan insanlar akın akın Erzurum’a geldi. Ekonomiye ne kadar katkı sağlandı bilmiyorum ama hafta sonunda Erzurum’da insanlar MNG alış-veriş merkezine akın etti. Sadece ilk defa şehre gelen yabancı misafirlerin sayısı 50 bini aştı. Bu fırsat kaçmaz diyen seçilmişler de kendilerini göstermek için AVM’de yerlerini aldılar.

Gönül isterdi ki, böyle bir organizasyona büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, Esnaf odaları, Ticaret odası gibi kurumlarda katkıda bulunsaydı. Orta doğunun en büyük fuar merkezinde bu aya özel bir fuar-sergi hazırlığı yapılmış ve şehre gelenlere farklı alternatifler sunmuş olsalardı. Hiç olmazsa, Erzurum insanına reklamlarını yapsalardı. Bir alış-veriş merkezi böyle bir organizasyonla sınırlarımızın dışından insanların dikkatleri çekebiliyorsa, neler yapılamazdı ki..! Madem turizm kentiyiz, madem yollar üstünde bir kavşak noktasıyız, madem MNG yönetim hizmetleri Genel Müdürü Aydoğan Süer gibi bir beyin, bir Ceo var, neden bu fikri dallandırıp budaklandırmak daha doğrusu detaylandırmak kimsenin aklına gelmedi..? Ayıp vallahi hem de çok ayıp..!

Kaldı ki; turizm, tanıtım, değerleri insanlara göstermek, bilmeyenlere anlatmak değil midir? Bundan daha iyi bir fırsat olabilir mi? Doğrusu bu şehrin bir sakini olarak çok şaşırdım ve yarınlar için endişelenmeye başladım. Çünkü, seçilmişlerin, koltuk sahiplerinin şehrin gelişimi için çok basit fikirlerinin olmaması hakikaten çok şaşırttı. MNG yönetim hizmetleri Genel müdürü Aydoğan Süer beyefendiye şehrin bir sakini olarak teşekkür ediyor, şehrimizdeki tüm koltuk sahiplerinin de kendisini takip etmesini tavsiye ediyorum. Çünkü, atalarımız derler ki; ‘’Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır’’.

Sözün özü efendiler; Çok ayıp ettiniz hem de çook..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.