Cumhurbaşkanı kim olsun tartışması Türkiye’nin gündeminde ilk sırayı almaktadır! Cumhurbaşkanı seçimi bittiğinde önemli dertlerimizin başında gelen şiddetin biteceğini düşünen var mıdır?
Ben cumhurbaşkanı kim olursa olsun, dertlerimizin bitmeyeceğine inanıyorum!
Çocuk taciz, katliamı, kadına şiddet ve çocuk-kadın cinayetleri bitecek mi?
Artık medyada kadın ve çocuğa şiddet ve cinayet vakaları, vakayı adiyeden olduğundan toplumda tepkiler gittikçe azalmaktadır!
Şiddetin birkaç sebebi vardır:
Bu sebeplerden birisi cezaların caydırıcı olmamasıdır!
İkincisi; şiddet konusunda devletin bir eğitim programı yoktur!
Kadına yapılan şiddet; tedbirsizlikten, eğitimsizlikten, caydırıcı cezalar olmamasından dolayı neredeyse toplumumuzun bir genel kültürü haline gelmiştir. Bu kültüre göre birey yoktur ve birey başkasına, gücü olana aittir; ayrılmak istediğinde güçlünün öldürme hakkı vardır ( !) Bu düşünce orman kanunlarında bile yoktur!
İnsanlar iyi ve kötü olayları izleyerek modellemektedirler. Şiddet bir anda tırmanmadı, yavaş yavaş; insanlar birbirlerini kötü anlamda modelleyerek bu hale geldiler.
İnsanların kafalarındaki dini inançlarının, nezaket durumlarının, vatan sevgisinin, ağaç, çiçek, tabiat, hayvan sevgisinin ayarlarıyla oynarsanız; insanların içindeki şiddet duygularını ortaya çıkarırsınız!
 
 
Vatandaş şiddet konusunda eğitilmelidir! Şiddet eğitimi; okullarda, Camilerde, medyada, duvarlara afişler yapıştırarak yaygın bir şekilde yapılmalıdır!
Medyaya şiddeti önleme konusunda büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Sadece kanlı fotoğraf veya videolar yayınlayarak etkili haber yapma ve reyting hesabı olarak görülmemelidir.
Önleyici programlar düzenlemek yerine televizyonlar şiddeti özendiren filmleri, dizileri sürekli servis ederek, şiddete olumlu yönde katkı sağladıklarının elbette farkındadırlar!
Şiddeti özendirip arkasından timsah gözyaşları dökmek, kapitalizmin çirkin bir adetidir.
Devletten yardım isteyen, korunma isteyen bir çok kadın maalesef şimdi hayatta değildir! Devlet koruyuculuk, hamilik görevini yapmadığı için bir çok kadın feci şekilde öldürülmüştür!
 
Şiddetin önlenmesi için psikiyatrisiler, sosyologlar, akademisyenler, (üniversiteler) eğitim uzmanları (öğretmenler), hukukçular, sorumluluk ayarları yükseltilmiş medya, devletin ilgili bakanlıkları (Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim, Adalet, İçişleri), sivil toplum örgütleri (kaldıysa veya fonksiyonelseler), din görevlileri (siyasetten fırsat bulurlarsa) ve sosyal medyada vatandaşlarımız el birliği yapmalıdırlar!
Paneller, konferanslar, zorunlu eğitim programları, sosyal ve görsel medyada acil eğitim programları hazırlanmalıdır!
Başka bir ülkeden bizim ülke her konuda olduğu gibi şiddet konusunda da hem çirkin hem sıralamaları olumsuz anlamda zorlamaktadır!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.