GEÇMİŞİMİZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

Geçmiş toz gibidir, üfle gitsin demiş adamın biri. Hadi ordan, hadi ordan! Geçmiş bizim zenginliğimizdir. Atamızdır, babamızdır, anamızdır. Ben Oscar Wilde’ciyim. O, hiç kimsenin geçmişini satın alacak kadar zengin olmadığını, olamayacağını söyler. Mesela geçmişimden olan Zühtü Akbaba ismi benim için önemli bir isimdir, akrabam gibidir. Profesyonelliğe ilk adım attığında Erzurumspor’un antrenörü değildir sadece Zühtü Akbaba. Aynı zamanda Erzurum’un eski bıçkın delikanlılarından, meşhur boksörlerindendir. ‘Çırçırlı Zühtü’ diye nam salmıştır,İsim yapmıştır, iz bırakmıştır. Klasik bir laf olacak ama, bir adamdır o, ama çok adamdır. Onca yaşamışlığına rağmen Dadaş doğmuş, Dadaş kalmıştır. Benim için Alvarlı Efe Hazretleri, İbrahim Hakkı, Nefi, Cevat Dursunoğlu, Cemal Gürsel, Münir Demirci, Nurettin Topçu, Müftü Solakzade, Nafiz Kotan, Haydar Telhuner, Mehmet Nuri Yılmaz, Nihat Kabanlı, Nazif Kuran, İbrahim Erkal, Reyhani gibi marka isimler neyse Zühtü Akbaba da odur. O da Erzurum’un sembol isimlerinden biridir.

AHIM GİTTİ, VAHIM KALDI!

Adını çok duyardım, tanışmak yeni nasip oldu. Polat Otel’in Müdürlüğünü yapan Hami Akbaba’nın babası olan Zühtü Akbaba ile görüştüm hafta sonu. Uzun süredir İstanbul’da yaşıyor ve gerçek bir dadaş. 86 yaşına basmasına rağmen maşallah, hafıza yaşı 25! Denildiği gibi, son derece şık, bakımlı, tiril tiril! Helallık almaya geldim diyor ve ne kadar tanıdıkları varsa misafir etmiş Polat Otel’e, onlarla orada görüşüyor, hasret gideriyor. Bir arkadaşı onun için, ‘’Çırçırlı Zühtü eskiden yoldan geçerken biz kaldırım değiştirirdik. Dövmediği adam olmazdı. Böyle yiğit az gelmiştir’’ dedi. Zühtü ağabeye bunu sordum. Gerçekten de gençliğinde denildiği gibi ‘şergade’ miydi acaba? ‘’Ben yetim büyüdüm. Herkes benden korkardı, ben annemden’’ dedi, söylenenlerin doğru olduğunu belirtti. Artık ah’ının gittiğini, vah’ının kaldığını ifade ediyor. Tanımaktan mutluluk duyduğum adamlardan olan Zühtü Akbaba, şişman bir çocuğun pastayı sevdiği gibi seviyorum seni. Sağlıcakla kal güzel ağabey..

SEVDİĞİM BABA SÖZLER: Bir erkek bir kız için ağlıyorsa o erkek bir daha aşık olmaz! (Anonimdir)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cengiz yorgancıoğlu 2018-04-30 14:20:28

amcam ellerinden öperim