Baştan söyleyeyim, Erzurum’un sembol isimlerindendir, her adı geçtiğinde sevgi ve saygı ile anarım Rasimli Cinisli ağabeyi. Erzurum eski DP ve AP Milletvekillerinden olan Rasim Cinisli ağabey, ‘Bir devrin hafızası’ adını verdiği bir kitabında tanıklık ettiği olayları anlatıyor. Şu sıralar TÜYAP’da da standı açıldı ve bu kitabını imzalıyor. Doğan Kitap’tan çıkan kitabını henüz okuma fırsatı bulamadım. Yakın siyasi tarihte yaşadıklarını anlatan bir hatırat olduğu için ilk fırsatta illa ki okuyacağım. Ama, geçtiğimiz ay Erzurum’da onuruna verilen bir yemekte dinlediğimde özellikle orada bulunan haziruna bazı anılarını paylaşırken AP’nin lideri, eski Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Süleyman Demirel ile ilgili bir-iki ifadesi karşısında üzülmüş ve (ne yalan söyleyeyim) kendisine bu ifadeleri hiç yakıştıramamıştım. Demirel ile ilgili kırıcı ifadeleri olmuştu. Aynı Cinisli ağabey, önceki gün Hürriyet’de de yayınlanan bir röportajında yine Demirel ile ilgili bir-iki olumsuz ifade kullanınca, iyice şaşırdım. ‘olmaz, bu kadar da olamaz’’ dedim kendi kendime! İpek İzci’ye verdiği mülakatta Demirel ile ilgili aynen şöyle diyor: Tek adam olmak sevdasına düşmüştü. Ardından gelen parti liderlerinin tek adam olma arzusu ondan sonra başladı. Darbelerin önünü alması gereken Süleyman bey’di ama almadı. Onun yumuşak karnı, başka darbeleri davet etti. Herkesi idare etme yoluna gitti, hakkın, doğrunun, hukukun kılıcını kullanmadı! Demirel de bu ülkede iyisiyle-kötüsüyle hizmet etmiş seveni de bir hayli fazla kıymetli bir devlet adamıydı. Bence biraz haksızlık etmiyor musun, değerli ağabey!

SEVDİĞİM ‘BABA’ SÖZLER: Bir insanın yaşayıp yaşamadığını anlamak için nabzına değil onuruna bakın. Duruyorsa yaşıyordur! (Che Guevara)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.