Kıymetli dostlar eğer bir kurum oluşturuluyor ve devamlılığı sağlanabiliyorsa, marka değer haline gelip dünya çapında ünleniyor. Değilse tarihin tozlu sayfalarında kalıp antika eser diye anılıyor. Bu nedenle geleneğini oluşturup günümüze ulaşan kurumlardan bir örnek vereceğim.
Yıl: 1257 Pariste Sorbone Üniversitesi kuruluyor.
Yıl :1250 veya 1275 Erzurum’da Çifte Minareli Medrese kuruluyor.
Çifte Minareli medrese 1350'lere kadar önemli bir eğitim kurumu olarak görev yapıyor, sonraki yıllar dağılıyor, kapanıyor, Tophane olarak kullanılıyor. Bir ara Evkaf memurlarının lojmanı oluyor) 1955'lerde). Şimdilerde ise tamir edilmekle kapıları kapalı.
Sorbone Üniversitesi ise kurulduğu günden beri eğitim işlerini yürütmüş, geleneğini oluşturmuş ve günümüzde bir dünya markası üniversite olarak karşımızda durmaktadır.
Geleneğini oluşturan, devamlılığını sağlayan kurumlar yaşamakta ayak uyduramayanlar yok olup gitmektedir.
Tıpkı Erzurum Çifte Minareli Medrese gibi.
Kurumları kapatmak kolay, ancak gelenek oluşturmak ve devamlılığı sağlamak zordur...
Ne dersiniz...? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.