Çift başlı kartal formaya yakışıyor ama yönetimde olmuyor!

Erzurumspor'da işler hiç iyi gitmiyor... Ligin 13. Haftasında Dadaşlar dibe demir attı.

Sezona iyi başlayan ve Ankaragücü deplasmanından 3 puanla dönen mavi-beyazlılar, aradan geçen 13 haftada ancak 2 galibiyet ve 3 beraberlik ile 9 puan toplayabildi.

Sezonun 9.Haftasında 9 puanı olanı Dadaşlar, Mehmet Özdilek ile yollarını ayırarak ligin 10. haftasında Hüseyin Çimşir’i takımın başına getirdi.

Ancak Erzurumspor, genç hocayla çıktığı 4 lig maçını da kaybederken, bu maçlarda aynı zamanda gol bile atamadı.

Futbolda bir gelenek var; işler iyi gitmiyorsa önce Teknik Direktör değişir. İşler yine iyi gitmiyorsa bu kez yönetim değişir.

Çimşir’in, göreve geldiği ilk maçta Konyaspor’a deplasmanda 2-0 mağlup olan mavi-beyazlılar, bir sonraki haftada yine deplasmanda Hatayspor’a, 3-0 kaybetti. Ardından evinde Gençlerbirliği’ne 1-0 yenilen Erzurumspor'da bu kez Başkan Hüseyin Üneş istifa etti.

Pandemi nedeniyle olağanüstü kongre kararı alamayan kulüpte başkan vekili Ömer Düzgün görevi devraldı ve Beşiktaş deplasmanında da sonuç değişmedi. Erzurumspor, İstanbul'dan 4-0 gibi farklı bir yenilgi ile dönerek puan cetvelinin son sırasına indi.

Oysaki futbolun bir gerçeği var, ''İyi futbol iyi futbolcularla oynanır…''

Peki, Erzurumspor'un iyi futbol oynayacak bir kadrosu var mı?

Teknik Direktör değişti, Başkan değişti...

Eee... Sonuç değişti mi?

Daha da kötü, düşünsenize en azından maç başına 1 puan ortalamasını tutturan Mehmet Özdilek sonrası, çıkılan 4 lig maçında takım 10 gol yemiş ama karşılığında tek gol bile atamamış!

O zaman sorun çok daha derin…

Sorun ne teknik ekip ne de çözüm olarak görülen ve uygulamaya konulan yönetim değişiminde… Öncelikli sorun mevcut futbolcu grubunda!

Erzurumspor'un mevcut kadrosu TFF 1.Lig için bir tık üstte ancak Süper Lig için en az 5 tık altta...

Öyle bir kadro planlaması yapılmış ki mavi-beyazlılar iki arada bir derede bırakılmış!

Beşiktaş maçında alınan sonucun ardından Teknik Direktör Hüseyin Çimşir oldukça net açıklamalarla sorunu özetlemiş.

Çimşir, 4 maçta kadroda bulunan tüm futbolcularını sahaya sürdü. Hepsini sadece antrenmanlarda değil maç atmosferi içerisinde de gördü ve sonunda patladı:

''4 maçtır gol atamıyoruz. Bir takım pozisyona giriyor mu, giremiyor mu buna bakmak lazım. Biz pozisyona giriyoruz ama bunları değerlendiremiyoruz. Burada değişiklikler yapmamız gerekiyor. Buraya ait olan oyuncular ya da olmayanlarla ilgili karar vermemiz ve yolları ayırmamız gerekiyor.

Bazı oyuncular kendilerini çok farklı pozisyonda sanıyorlar. İşin gerçeği öyle değil. Sahada koşmazsanız ve yeteneklerinizi sahaya yansıtamazsınız bu şekilde olmuyor. Biz inananlarla yola devam edeceğiz. Ben raporumu vereceğim, bu tarafı yönetim çözecek. Kulüp menfaatini de düşünmek gerekiyor. Niyeti burada olmayan, kendisini ait hissetmeyen oyuncularla maalesef bu iş olmuyor.”

***

Çimşir’in bu açıklamalarının üzerinden daha 24 saat geçmeden sözleşmesi feshedildi. Yerine Süper Lig’in kurt hocalarından Hikmet Karaman getirildi.

Belli ki, yarın oynanacak Denizlispor maçının ardından Erzurumspor'da çok radikal karalar alınacak. Artık ara transfer süreci de başladığına göre şimdi değiştirilmesi gereken futbolcular olacak.

Ben öyle sosyal medya gruplarında yazılan- çizilen, ''yandık, bittik, küme düştük... '' gibi feryatları fazla önemsemiyorum. Çünkü ‘’her şey bitti’’ demek için çok erken.

Yeter ki sezon başında yapılan kadro planlaması ve transfer hataları bu dönemde yapılmasın. Oluşturulacak yeni kadro ve yönetim anlayışı ile bu takım bir çıkış yakalayabilir.

Futbolda bir gerçek daha var...

Çift başlı yönetilemiyor.

Daha açıkça yazayım;

Öyle davul birilerinin boynunda, tokmak başka birilerinin elinde bu iş yürümüyor.

Artık birilerinin yumruğunu sert şekilde masaya vurmasının zamanı çoktan geldi ve geçiyor.

Burada en önemli sorumlulukta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e düşüyor.

Başkan Sekmen, futbolu ve ülkemizdeki futbol döngüsünü yakından bilen bir yönetici. Erzurumspor Onursal Başkanlığı öncesinde de 10 yıl Kartalspor Kulüp Başkanlığı ve uzun yıllar 2.Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı deneyimi var. Eminim bu krizden de mavi-beyazlı camiayı çekip çıkaracaktır.

Dedik ya;

Erzurumspor’un arması ‘çift başlı kartal’ ve mavi-beyaz formamıza çok yakışıyor. Ancak Erzurumspor, çift başlı yönetilemiyor. Yönetildiğinde ise işte gördüğümüz gibi zirveye uçmak yerine dibe çakılıyor. Nokta!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.