Erken Genel Seçim olur, olmaz; olabilir, olmayabilir tartışmaları Ankara kulislerinde havada uçuşurken, Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum örgütü İl Başkanlığı yarışına hazırlanıyor.

Erken seçim olur mu, olmaz mı onu bilemeyiz; ama bildiğimiz bir şey var ise, o da CHP İl Başkanlığı yarışında öne çıkan bir isim var. Uzun yıllardır CHP'liliğinden taviz vermeden kendi imkânlarıyla partisi için çalışan gazeteci Orhan Bozkurt adı Erzurum'da CHP'ye gönül verenleri heyecanlandırmış gibi görünüyor.

Boru değil!

Bir mücadeledir bu!

Fikrinizden, zikrinizden taviz vermeden, her koşulda koşullarınızı zorlayarak bir partiye çalışmak her babayiğidin harcı olmasa gerek.

CHP'yi ister sevin, ister sevmeyin; ister onaylayın, ister onaylamayın; ama Erzurum'da gazetecilik yaparken uzun yıllardır muhalefette olan bir partiye, salt kendi olanaklarınızla destek vermek ve üç oyu beş oya çıkarmak için koşturmak yabana atılacak bir konu değildir!

2 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan İl Başkanlığı yarışında gazeteci Orhan Bozkurt'un seçilmesi durumunda Erzurum'da pek de sesi sedası çıkmayan Cumhuriyet Halk Partisi'nin ses getireceğini düşünenlerdenim.

Açık ve tarafsız olarak söyleyecek olur isem, çoğu kez olduğu gibi, Erzurum CHP teşkilatında bu seçime ahbap çavuş ilişkisi ile bakılmaz ise, gazeteci Orhan Bozkurt'un açık ara kazanacağını iddia etmek o kadar da zor değil!

Her satırda gazeteci olduğuna vurgu yapmamın elbet bir nedeni var.

Gazeteciler tayfasında gazeteciliği her zaman önemsenen Bozkurt, öncelikle mesleğinin de getirdiği yetenekle olayları detaylarıyla incelemek ve değerlendirmekle siyasetin simyasında ayrı bir yer tutmakta.

Mesleğinde "ne, neden" sorularının peşinde koşan Orhan Bozkurt, aynı soruları partisinin içinde de soracağına ve çözüm bulacağına şüphe yok!

Ayrıca partisinin Ankara'daki önde gelen isimleriyle ilişkilerini üst düzeyde sürdürmesi aday Bozkurt'a İl Başkanlığı seçiminde bir artı olacaktır.

En son İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ve eşini, eşiyle birlikte Erzurum'da ağırlaması ve ülke çapında güçlü bir isim olan İmamoğlu gibi bir siyasetçiden tavsiye ve öneriler alması delegelerin gözünden kaçmayacaktır.

Olayları okumasından ve samimiyetinden asla şüphe etmediğim, gazeteci Orhan Bozkurt'un Erzurum'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok şey katacağını düşünüyorum.

Her partinin İl Başkanlığı seçimlerinde, gazetecilerin düşüncelerini söylemesi adettir. Biz de bunu, Erzurum'da her parti için yaptık ve başarılar diledik.

Erzurum'un CHP'si içen de inandığımız satırları yazmaz isek olmazdı.

Başarılar Bozkurt!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.