Ülkemizde kuşkusuz futbol, her kesimin ilgisini çeker. Doğu Anadolu Bölgesinin mega kenti Erzurum, ne yazık ki futbol alanında bir türlü gülmüyor.Erzurumlu futbolda aradığı heyecanı yıllardır İstanbul takımlarıyla gidermeye çalışıyor. 3 buçuk milyon civarında olduğu bilinen Erzurumluların şehrin takımına sahip çıkmamaları neticesinde köklü kulüp olan Erzurumspor birkaç yıl önce tarihe gömülmüş, yerine ise Büyükşehir Belediye  Erzurumspor geçmişti.     
Geçtiğimiz yıl bir üst lige çıkma şansını son anda kaybeden Büyükşehir Belediye Erzurumspor,  ligin bitimine 6 hafta kala yine futbolseverleri heyecanlandırmaya başladı.  Bugün oynanan İstanbul Güngörenspor’u  deplasmanda  4-0 yenerek liderle arasındaki puan farkını iyice azaltan takım, görüntüye bakılırsa önümüzdeki haftaların en çok konuşulan konusu olacak.
Bu sezon birçok maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor oynadığı futbolla taraftara saç baş yoldurmasına rağmen 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Bu haftaki galibiyetin ardından ligde 46 puanla 4. Sıraya yükseldi.  Üst üste aldığı beraberlikler, evinde kaybettiği puanlar ile grupta sürekli olarak değişim gösteren dadaşlar,  son galibiyetiyle yeniden şampiyonluk sürecine girdi. Son üç haftada oynanan maçlar sonucunda grupta puan kaybetmeyen tek takımda Büyükşehir Belediye Erzurumspor oldu.  
Oynanan maçlar sonucunda Ankara Demirspor 49 puanla grupta lider olurken,  Anadolu Üsküdarspor 48 puanla ikinci sırada, Sakaryaspor averajla 46 puanla üçüncü ve Büyükşehir Belediyespor’da 46 puanla dördüncü sırada yer aldı.  Dengeleri altüst eden dadaş ekibi aldığı 4-0’lık galibiyetle haftanın takımı olmayı da başardı.   
Taraftarın iç ve dış maçlarında sürekli olarak desteklediği Erzurumspor’un bu sezon bir üst lige çıkacağına kesin gözüyle bakılırken, maçın ardından Erzurum’da günün en çok konuşulan olayı da dadaşların şampiyon olup olamayacağı oldu.  Bu hafta deplasmanda oynadığı oyun ve aldığı galibiyetle heyecan fırtınası oluşturan takımın bu şekilde devam etmesi halinde şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılırken,  taraftarlar bu yıl hayal kırıklığı yaşamak istemiyor. 
Önümüzdeki haftalarda oynanacak maçların sonucunda gülen tarafın Erzurumspor olması ve gruptan şampiyon olarak çıkması da şehrin en büyük beklentileri arasında yer alıyor. Bulunduğu liglere her zaman heyecan ve renk katan tek Anadolu takımı olan Dadaşlar, artık  başarı ve süper lig istiyor.
Yolun açık olsun dadaşım..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet karaca 2015-04-03 19:49:24

başlık çok tahrik edici. haydi bakalım hayırlısı

Avatar
Mustafa Aktürk 2015-03-30 18:25:44

hadi bakalım inşaallah. yalan değil artık zamanı geldi de geçiyor bile