İYİ Parti kurulup ve Erzurum teşkilatı çalışmalarına başladığında bizim tayfadan görmemezlikten gelenler oldu. Oysa bir gerçeği istediğiniz kadar görmek istemeyin, o gerçek gerçekliğinden bir şey kaybetmiyor işte!

Yerel Seçimlere sayılı günler kala, bu kez de Palandöken İlçesi'ndeki gerçeklere bir göz atalım, dedik. Ve iyi Parti'nin Yenişehir'deki Seçim Koordinasyon Merkezi'ne bir değil iki gözle baktık.

Ve gördük ki; henüz tam olarak faaliyete geçmemiş olan SKM, yaşlısıyla, genciyle; kadınıyla, erkeğiyle oldukça hareketli.

Bu hareket oyda bereket getirir mi? Bunu bilemeyiz!

O yüzden, İYİ Parti'den Palandöken İlçe Belediye Başkanlığı için aday olan Eczacı Sayın Canan Uçar'la telefonda birkaç kelam eyledik.

O, söyledi, biz dinledik.

Aklımda kalanları ve aldığım notları paylaşmazsam olmaz!

Dedi ki; "İYİ Parti olarak Palandöken'i kazanacağız. Ve göreceksiniz, çalışmalarımızla Palandöken sakinlerinden 'pekiyi' notunu alacağız!"

Pekiyi, dedik; devam etti.

Dedi ki; "Medya gücümüz, güçlü rakibimiz kadar güçlü olmadığı için, çalışma arkadaşlarımla birlikte kendimizi, fikrimizi, niyetimizi, projelerimizi seçmenimize yüz yüze anlatmaya çalışıyoruz ve çalışacağız."

Olur, dedik; devam etti.

Dedi ki; "Bir yerde değişiklik ya da herhangi bir şey mi yapılması gerekiyor. Önce o mahallede yaşayanlarla, özellikle kadınlarla konuşup, düşünce ve önerilerini alacağız. İhtiyaçları tespit ederek işe koyulacağız."

Uyar, dedik; devam etti.

Dedi ki;"Biliyorsunuz, ana arterler büyükşehir belediyesinin emrindedir. Ancak, Palandöken İlçemizdeki ana arterlerde de yapılması gereken değişiklik ve gelişmeler için Büyükşehir'in yakasına yapışıp, yaptırana kadar bırakmayacağız. Biz kadınlar biraz inatçıyızdır değil mi!?"

Haklısınız, dedik; devam etti.

Dedi ki; "Biz, ilçemiz için, Erzurum için, ülkemiz için taş üstüne taş koymak için iyi niyetimizle, güvenimizle, kadromuzla bu yola çıktık."

İyi yolculuklar, dedik; devam etti.

Dedi ki; "Ekonomideki olumsuzluklar önce kadınları vuruyor. Kadınlar, neredeyse kaynamayan tencere işe yaramaz, diye pencereden atma noktasına geldi. Bu yüzden elimizden geldiği ve imkânlarımız dahilinde istihdam yaratmaya ve ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımları reklamını yapmadan artırmaya çalışacağız."

Çalışmak gerekir, dedik; devam etti.

Dedi ki; "Hiç unutmam ve asla unutmayacağım. Geçtiğimiz günlerde eczaneye bir vatandaşımız geldi. Bilirsiniz, biz eczacılar ilaç kutusunun üzerine o ilacın nasıl kullanılacağını da yazarız. Tok karnına kullanılacağını belirttikten sonra, hastamız bana dönerek, 'eczacı hanım, tok vaktimiz o kadar az ki, açken de kullansak olur mu', diye sordu. Bu soru sizi de acıtmaz mı?"

Acıttı, dedik; devam etti.

Dedi ki; "Bir de Kayakyolu'nun ihmal edildiğini düşünüyorum. Sadece Kayakyolu mu sanki! Her nerede varsa, sıkıntıları tespit ederek ve mahalle sakinleriyle konuşup, önerilerini alarak eksiklikleri tamamlayıp, yanlışlıkları düzeltmek istiyoruz. Yerelde de genelde de insanlar yaşadığı yerden memnun olmalı. Bu, iş kadar, aş kadar gereklidir."

Gereklidir, dedik ve son soruyu sorduk.

Rakibiniz için ne diyeceksiniz?

Dedi ki; "Siz her sabah aynaya bakarsınız. Başkasını değil, kendinizi görürsünüz değil mi? Biz de öyle yapıyoruz işte! Kazanacağız! Güvencemizin en etkin elamanı kadınlarımızdır. Evi çekip çeviren ve dertleri halı altına süpürmeyip dile getiren kadınlardır. Sakın basite almayın ve unutmayın; dışarıdaki her aslanı evde de bir aslan bekliyor."

Aslan aslandır, dedik ve bu kısa sohbet için teşekkür ettik.

Dedi ki; "Çok işimiz var, çok! Teşekkürünüzü seçildikten sonraki çalışmalarımıza saklayın!"

Borcumuz olsun, dedik.

..

Canan Uçar Palandöken'de ne yapar?

Bu soruyu diğer ilçe adaylarına da sorduk ve soracağız.

Anlaşılan, Palandöken'de reçeteyi seçmen yazacak, ilacı da Eczacı Canan Uçarhazırlayacak.

Önemli olan, aç karnına mı, tok karnına mı kullanılacak!

İşte asıl mesele bu!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.