Kış sporlarından sadece patene kanı kaynayan biri olarak elime geçen bu fırsatı iyi değerlendireceğimi düşünüyor ve 23 Mayıs'da Ankara'da yapılacak olan Buz Pateni Federasyonu seçiminde oyumu Dilek Okuyucu'dan yana kullanacağımı buradan ilan ediyorum.
Vatana, millete hayırlı, uğurlu olsun.
Böyle bir girişten sonra, geleyim asıl diyeceklerime..
***
İnşaat Mühendisi olan Dilek Okuyucu'yu tercih etmemin elbette bir çok sebebi var.
Herşeyden önemlisi, sporun içinden gelen bir kardeşimizin olmasıdır, bu BİR!
ODTÜ'de öğretim görmesi, ETÜ'de Yardımcı Doçent olarak öğretim görevinde bulunması, eğitimli ve dahi donanımlı olması, bu İKİ!
Ana dili gibi İngilizcesi yanında 3 lisan daha biliyor ve Türkiye'yi yurt dışında da temsil edecek kapasitede olması, bu ÜÇ!
Erzurumlu olması, bizden biri olması, yeri geldiğinde bizim lehçemizle konuşması ve kısacası, 'adam gibi adam' olması, bu DÖRT!
Milli bir sporcu olması, sayısız dereceleri bulunması, bu BEŞ!
Mevcut Fahrettin Kandemir başkanlığındaki Federsyonun 4 yıldır yönetim Kurulu üyesi ve de Eğitim Kurulu Başkanı olması, bayağı bir bu yollarda pişmiş olması, bu ALTI!
Aslında say say, bitmez.
Açıkçası, ne başınızı ağırtayım,  yukarıda eksiği olan ama fazlası bulunmayan saydığım özellikler, diğer delege arkadaşlarımla birlikte Dilek Okuyucu'yu Federasyon Başkanı seçmemiz için yeterli sebeptir vesselam!
***
Erzurum'dan, bünyelerinde Buz Hokey takımı olan ve zaman zaman iyi işler de çıkartan Narman'ın Belediye Başkanı Ahmet İşleyen ile Ankara'dan bir üyenin de başkanlık için adının geçtiği Buz Pateni Federasyonu'nda Dilek Okuyucu'ya oy vermesem, kendi adıma vebaldir diye düşünüyorum öncelikle.
Dilek Okuyucu'nun o genel kurulda Federasyon Başkanı seçilmesi, elbette sadece buz pateni için değil, Erzurum için de bir 'kazanım' olacaktır.
Bir bayan Federasyon Başkanının olması, hem de Erzurumlu olması, bizim için güzel bir reklam da olacaktır diye düşünüyorum.
Bu şehire dönüşü çok iyi olacaktır diye düşünüyorum ayrıca Okuyucu'nun başkan seçilmesinin.
Mevcut Federasyon Başkanı Fahrettin Kandemir'in bu sporcu kızımız için de adaylıktan çekildiği ve onu desteklemesi de beni ve diğer arkadaşlarımı çok mutlu etti ayrıyeten.
Çok güzel hareketler bunlar, çok!
Sabah Dedeman Otel'de kahvaltıda tanıştığım Kandemir'i tanımaktan bir defa büyük onur, mutluluk duyduğumun da altını çizmeliyim.
***
Sayıları hızla artması gereken bir spor yöneticisi o Kandemir.
Kocaeli'deki Kağıtspor'un Başkanlığını da yapan Kandemir, patenden işlerinin yoğunluğundan dolayı ayrılıyor, ama yerine iyi bir isim otursun istiyor.
O ismin de 4 yıldır birlikte çalıştıkları ve her şeyine kefil olduğu Dilek Okuyucu olduğunu, peşinen de söylüyor.
Tanışmaktan büyük mutlluluk duyarken, onun da 'benim adayım' dediği Dilek Okuyucu ile ilgili paylaştığı intibaları, bize ayrı bir gurur yaşattı.
En azından birer Erzurumlu olarak.
''Dilek Okuyucu'nun kazanması için var gücümle çalışacağım. Hatta kendim yeniden adaymışım gibi çalışacağım. Çünkü onu hakeden biri var o koltuğa oturması gereken'' bile dedi.
Bu lafları hem de mevcut bir Federasyon Başkanının ağzından duymak, gerçekten şaşırtıcı bir defa.
Kızımızı öve öve bitiremedi Kandemir ve biz o kahvaltıdan sonra Dilek hanıma, 'Yahu sen ne önemli bir insanmışsın da, haberimiz yokmuş!' diye takılmadan da edemedik.
***
Artık seçim kulis faaliyetlerinin yoğunlaştığı bu dönemde Erzurumlu toplam 52 delegenin de bu isimde birleşmesinin şart olduğunu düşünüyor ve ortak bir liste ile seçime gidilmesinin yararlı olacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum.
Erzurum, ayağına gelen bu fursatı tepmemeli ve patenlerini mutlaka Okuyucu'ya emanet etmelidir.
İnanıyorum ki bugün kafası karışık diğer delege arkadaşlarımız da aynı isimde ittifak eder ve Ankara'da güzel bir duruş sergileyerek biz bu seçimi alacağız.
NOT: Tüm annelerin 'Anneler Günü'nü kutluyor, annesini 10 yıl önce kaybetmiş biri olarak annesi yaşayanlara, 'Onların kıymetini bilin, ama laf olsun diye değil, gerçekten iyi bilin' diyorum..
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.