Şimdi eğri oturup düz konuşalım. Disiplinli ve özgüvenli oldukları kadar bencil olduklarını da düşünmez miyiz Almanlar için.. Gülenine de pek az rastlanmasından olsa gerek her Alman'ı bizi kasan, kendini beğenen, dakikliği gibi 'pek bir ciddi' de biliriz. Ama bir Alman ile dün Palan Otel'de tanışırken, sıradışı bir şeyi yaşadığımızı farkettik. Senli-benli gibiydi. Pozitif bir karakter olarak yansıttı bizlere. Halden anlayan, güngörmüş bir Alman fotoğrafı veriyordu. Büyükle büyük, küçükle küçük deriz ya, onun gibi bir şey. Bir saati aşkın bir süre içerisinde onda bu bencillik ve kendini beğenmişliğinden zerre eser görmedik. O kişi Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'du.
10 yıla yakın bir süredir Erzurum'da Almanya'nın Fahri Konsolosluğunu yapan işadamı Dr.Sıtkı Yılmaz Kuşkay'a üstün hizmet nişanı vermek için gelmişti Büyükelçi Pohl. Bu ikinci gelişiymiş Ankara Büyükelçisinin Erzurum'a. Vali Ahmet Altıparmak'ı öğleden sonra ziyaretinde de  o sıcaklığını yansıtan konuk Büyükelçi, Palan Otel'deki nişan takma töreninde de tüm sempatikliğini gözler önüne seriyordu. Yanındaki tercümanı vasıtasıyla tören için davetli olarak otele gelen herkesle ayrı ayrı konuşma nezaketini gösterdi. CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ile de ayaküstü 10 dakikaka görüşen Pohl, gönüllerinde taht kurdu adeta davetlilerin.
Moda akım olan 'Selfi' talebimi de memnuniyetle kabul etti Pohl. Beraber selfi yaparken o pozun gereği özel bir hareket çekti, mimik yaptı. Kendisine gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu belirtirken, ortam adamı olduğunun da özellikle altını çiziyordu. Ankara Büyükelçisi ile Otel'de geçen dakikalar, bize sadece bu önemli misafirin sıcaklığını değil, bir çok ilginç notu da tutmama vesile oldu. İşte o geceden kalan tuttuğum notlardan bazıları.
NOTLAR..
-Millletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, törene katılan tek mebustu. Büyükelçi ile herkes tercüman vasıtası ile görüşürken o sular seller gibi Almanca konuştu, yabancı dillerinden birini konuşturdu. Çığlık'a Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ile eski Meclis üyesi Ayşe Keleş eşlik etti.
-Vali Ahmet Altıparmak'ın yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AÜ Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak da nişan takma töreninde hazır bulundular. Törene tek siyasi parti temsilcisi olarak iştirak eden CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu'nun, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu ve gazeteciler ile kulis yapma imkanı bulurken, gelecek genel seçimler ile ilgili iddialı açıklamaları dikkatlerden kaçmadı. O iddialarını inşallah önümüzdeki günlerde dile getireceğim.
-Törenin en yaşlı konuğu Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan'dı. Gazeteci Mehmet Şener'in, koluna girerek getirdiği Turgutcan, herkesin aksine o konuşmaları, kendisi için özel olarak getirilen koltuğa oturarak dinledi.
-Büyükelçi tarafından yakasına Almanya nişanı takılan Fahri Konsolos Sıtkı Yılmaz Kuşkay'ı bu özel gününde yakın arkadaşları ve de aile fertleri yanlız bırakmadı. Kardeşlerinden Op.Dr.Soner Kuşkay da ağabeyinin bu gururlu günü için uzun yıllardır ikamet ettiği Yalova'dan gelmişti.
-Gerek Büyükelçinin ve gerekse Fahri Konsolosun konuşmalarında Türk-Alman ilişkilerinin gelişmesi ile ilgili ifadeler çoğunlukta yeralmasına rağmen, genelde Antalya'yı tercih eden Alman turistlerin de mutlaka Erzurum'a kış turizmi için gelmeleri yönünde öneride bulunuldu. Büyükelçi Pohl'un Bundesliga takımlarından Dortmun'un Erzurum'da kamp yapması için çalışmaya koyulacağını açıklaması, salonda memnuniyetle karşılandı.
-Dumlubaba Suyu'nun şişeleyip satmanın planlarını yapan Yılmaz Kuşkay konuşurken Erzurum'da üretilen başka bir firmaya ait şişe suyunu içmesi dikkat çekti.
-Yine rahat hareketleriyle dikkat çeken Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, esprileri ile geceye damgasını vuran isimlerdendi.
-Sempatik tavırlarıyla gecenin ilgi odaklarından birisi olan Iran'ın Erzurum konsolosu Rıza Kılıçhan da davetliler ile bol bol sohbet etti. İlerleyen dakikalarda otelden ilk ayrılan da o oldu.
-Büyükelçi Pohl, içkinin yeralmadığı ve ikramın bol olduğu otelden ayrılan tüm konukları, ev sahibi sıfatıyla beraberinde Kuşkay ile kapıya kadar uğurladı.
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.