Geçen haftadan yaralı iki takımın maçını izledik dün Konya’da. Oyun kalitesi anlamında yoktu aslında iki takımın birbirlerinden farkı ama sanki biraz daha çok isteyen takımdı Erzurum ve o yüzden maçı da kazanmasını bildi. Ev sahibi Konya temsilcisi 1 puana razıyken 3 puanı isteyen taraftı Erzurum. Ama 3 puan için Erzurum’dan ziyade ev sahibinin pozisyonları oldu. Konya Anadolu Selçuk takımı maç boyunca 3 net pozisyon bulurken ve bunları değerlendiremezken, Erzurum biraz da tecrübeli oyuncularının çokluğu sayesinde bulduğu 1,5 pozisyondan 1’ini gol yaptı ve bu da maçı kazanmasına yetti.

***

Özellikle golde Nobre’nin doğru yerde olması kadar Mehmet Albayrak’ın da onu doğru yerde ve doğru zamanda topla buluşturması Erzurum adına maçın en olumlu hareketlerindendi. İşte büyük takım ve büyük oyunculuk da böyle bir şey olsa gerek. Maç boyunca bir türlü oyuna giremeyen ve olumlu tek hareket yapamayan iki oyuncu da alınan galibiyette başrol oynayan isimler oldular. Durulun yerler kadar dakika da çok doğruydu! Golün başlangıcında Halil İbrahim’in ceza sahasına doğru topu atması da bir o kadar doğru oğlu doğruydu!

***

Aldığı bu galibiyet ve biraz da zirvedeki Amed haricindeki diğer takımların puan kaybetmelerinden ötürü sıralamada ikinci sıraya yerleşen Erzurum takımının bu maçta adı yetti. Sahanın da çok kötü olmasından ötürü Erzurum takımı bir türlü istediği oyunu yapamadı. Her iki takım da zeminin buzlu olmasından dolayı çok pas hatası yaptı. Büyük bir bölümü orta saha mücadelesi şeklide geçen karşılaşmada her oyuncu kendisinden beklenen oyundan uzak göründü. Çoğu oyuncu vasatın üstüne çıkamadı. 70’nci dakikada rakibin 10 kişi kalmasına rağmen Erzurum takımı farkı açamadı maçı hep son saniyeye kadar da ortak hale getirdi. Maç berabere de bitebilirdi. Ama sabaha kadar oynansa Anadolu Selçuk takımı Erzurum’u yenemez. Olsa olsa en iyimser netice beraberlik olur onu da dün son 20 dakikayı 10 kişi oynayan Anadolu Selçuk’un yapması mümkün değildi. Bu da bir gerçek.

***

Aralarında Erzurum’dan da otobüsle gelenlerin de bulunduğu 200’e yakın Erzurumspor taraftarı da maçı izledi. Koca statda maç boyunca hiç susmadı, lehte tezahüratta bulundular. Konyalı futbolseverler bile Erzurum taraftarlarının soğuğa rağmen tribünde yerlerini almalarına şaştı kaldı. Yok başka kulüpte böyle şey dediler. Gerçekten de öyle. Maç öncesi görüştüğüm BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan, ‘’Zaten 50.yılında biz 1.lige biraz da işte bu fedakar insanlar için çıkmak istiyoruz’’derken ne kadar haklı olduğu da ortaya çıktı.

***

Bu arada bir de son gelişmeden bahsedeyim, sizi bilgilendireyim istiyorum. Erzurum’un bu hafta sonu Erzurum’da oynaması gereken Buca maçının İstanbul’a alınması gündemde. EYOF açılışı sebebiyle Kazım Karabekir Stadının meşgul olması nedeniyle Spor Müdürlüğü mavi-beyazlı kulüpten başka bir yerde maç oynamalarını istedi. Demirhan, maçın İstanbul’da oynanması için harekete geçti. Maçın Maltepe’de oynanması halinde Erzurum’un seyirci avantajlı olacağını düşünüyor. İstanbul’da oynanması oldu gibi de. Oynanacak saha konusunda nihayi karar teknik direktör Ahmet Yıldırım ile futbol Şube Sorumlusu Uğur Yürekseven’e bırakıldı.

--

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.