Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, geliştirdiği yakıt pili ile önemli bir başarıya imza attı. Ulusal basında geniş yankı uyandırdı bu haber ve bilim dünyasında dikkat çekti. Nano malzemeler aracılığıyla geliştirilen yakıt pilinin büyük özelliği var ve 5 dakikada şarj olan araçlar ile 480 kilometre yol katedilebiliniyor. Öyle böyle değil. Pilli araçların üretiminin gündemde olduğu günümüzde müthiş bir başarı ve buluş bu. Özellikle Üniversite açısından çarpıcı bir gelişme ve bunu sağlayan kampüs alanlarındaki bu bilim kadınıyla ne kadar övünülse az. . Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 TÜBA GEBİP ödülüne de layık görülen Doç.Dr.Ayşe Bayrakçeken ile sadece Üniversite yönetimi mi, Erzurumlular olarak hepimiz de övünç duymalıyız. Doğrusu da öyle ama bakıyorum da çoğu kişi ve kurum açısından bu başarı çok da ‘tın’!

***

Başarılı genç bilim insanını bugüne kadar kutlayanlara, onun bu başarısını görenlere bakıyorum, çok az. Bir elin parmaklarını geçmeyecek derecede az. Erinmedim internete girdim, Doç.Dr. Bayrakçeken Yurtçan hocamızı bir kutlayan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut olmuş! Yanılıyorsam düzeltsinler lütfen! O’nun dışında bir Allahın kulu yok oğlu yok! Anlı şanlı sivil toplum örgütü ve Erzurum sevdalısı kişi ve kurumlar nerede, merak ediyor insan. Ondan sonra da başarılı Erzurum insanı niye başka şehirlere kaçıyor, konuşup duruyor, mangalda kül bırakmıyoruz. Böylesine önemli bir başarıya imza atan ve Erzurum’un marka değerine katkı sağlayan bir bilim insanına bile bir kuru teşekkürü de çok görüyoruz ya, vallahi de helal olsun bize, billahi de!

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Sevmek keman çalmak gibidir, bilmeyen kötü sesler çıkarır! (Bolivya atasözü)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.