Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılarından Ahmet Kılıç bahsetmese umurumda olmayacaktı.

Kılıç, halen 600’e yakın irili-ufaklı başıboş köpeğin hayvan barınaklarında muhafaza edildiğini belirtirken, ‘’Şu anda o köpeklerin şehire salındığını düşünsene. Çok önemli bir hizmet yapıyoruz ama bu da bir çok hizmetimiz gibi görünmüyor’’ dedi de anladım ne denli bir tehlikeyi bertaraf etmiş olduğumuzu.

Arkadaşım Muaz Bin Cebel Başkaya ile hafta içinde gittiğimde gördüm ki, gerçekten şehirde ne kadar sokaklarda görmeye alıştığımız başıboş köpek varsa birarada.

Hergün özellikle televizyon ve gazetelerde sıklıkla rastladığımız tehlikeli başıboş köpeklerden nasıl Erzurum’un arındığını gözlerimle gördüm de rahatladım.

***

Belli ki sistem iyi çalışıyor ve başıboş köpekler anında toplatılıyor, Çat Yolu’ndaki Belediye’nin hayvan barınağında tutuluyor.

Beslenmesi için de yılda önemli bir bütçe harcanan bu başıboş köpeklerin burada tutulması en azından şehir halkının sağlığını da koruyor.

Toplu halde tutulan bu köpekler sadece şehir merkezindekiler değil, çevre ilçe ve köylerin de bütün başıboş köpekleri muhafaza ediliyor.

Ne yalan söyleyeyim, o kadar başıboş köpeği sadece korunaklı bir yerden gördüm de ürktüm.

Ya Kılıç’ın dediği gibi bunların şehir merkezine salındığını düşünün.

Korkunç bir şey olurdu.

O yüzden yatıp kalkıp iyi ki Büyükşehir’in böyle bir birimi de var ki son yıllarda en azından şehrimizde başıboş köpeklerden kaynaklı vahşet haberlerini duymuyor, o dertten uzağız..

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi terkettiği yeri (Oscar Wilde)

DUVARIN DİLİ : Bugünlerde Sherlock Holmes gibiyim. Kimseye güvenim yok!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.