Son iki haftadır tüm Türkiye, soğuk şehrin temsilcisi büyükşehir belediye Erzurumspor’la ısınıyor. Ziraat Türkiye kupasında önce Erzurum’da dün akşamda İstanbul’da oynanan maçta BB Erzurumspor 9 kez Ziraat Türkiye kupasını alan Beşiktaş ile karşılaştı. Erzurum’da sıfırın altında 10 derecede oynanan ilk maçta yedek ağırlıklı kadrosuyla Beşiktaş’ı 3-2 yenen BB Erzurumspor, dün akşamda İstanbul Vodafone parkta yine aynı skorla ve ezici bir futbolla bu sefer artı 6 derecede Beşiktaş’ı kupa dışına itti. Maç sonucu İstanbul’da tam manasıyla hava Erzurum oldu.

TFF 1. Ligin en güçlü takımı olan BB Erzurumspor, dün akşam bir kez daha tarih yazdı. 2005 yılında kurulan takım, ilk defa Ziraat Türkiye kupasında çeyrek finale yükseldi. Hem de Türkiye’nin en büyük 4 takımından birisi olan Beşiktaş’ı eze eze yenerek. Bu sonuçla BB Erzurumspor, başarı grafiğini yükseltmeye devam etti. 3 yılda üç lig atlama başarısı gösteren tek Türk takımı ve dünyada da iki takımdan birisi olan BB Erzurumspor, destan yazmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tüm spor otoriteleri tarafından kabul edilen bariz hakem hatalarıyla süper ligden düşürülen dadaşların temsilcisi yine adından söz ettirmeye başladı.

Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımların teknik adamları tarafından Erzurum’daki iklim şartları sürekli olarak bahane edilerek, Türk takımı değil de sanki de yabancı bir ülke takımı gibi lanse edilen BB Erzurumspor, Ziraat Türkiye kupasında hem Erzurum’daki maçta hem de İstanbul’da oynanan maçta aynı skorla galip gelmesi büyük takımların o kadar da büyük olmadıklarını ortaya çıkarması bakımından son derece önemli. Diğer yandan neredeyse takım içerisinde yerli oyuncusu bulunmayan Beşiktaş karşısında sadece 3 tanesi yabancı olan ve yaş ortalaması 22-25 olan genç yerli oyuncuların gösterdikleri performans bakımından BB Erzurumspor, Türk futbolunda gelecek için görmek isteyenler için umut veriyor.

Süper lig için gün sayan BB Erzurumspor, Ziraat Türkiye kupasında gösterdiği performansla gücünü tüm ülkeye gösterdi. Şimdi çekilecek kurada rakibini bekleyen takımda moraller en üst seviyede. Erzurumlular olarak, bizlerde bu gururu bizlere yaşatan tüm ekibi ayakta alkışlıyoruz.

Teşekkürler BB Erzurumspor…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.