Adettendir. Bir yere gidildi mi geri dönülürken eli boş gelinmez.
Budapeşte’ye gelip de eli boş dönmek olmazdı tabiî ki.
Eğer THY’nin seferlerinin iptali bizimle ilgisi yoksa bu sabah Budapeşte’den İstanbul’a gelecek, sonra da akşam nasipse Erzurum’da olacağız.
Artık elimizi bekleyenler varsa da onlara 3 madalya, 3-4 tane de iyi dereceden başka bir şey veremeyeceğiz!
***
3 gün süren yarışlar sonucunda Buz Pateni Short Track Yıldızlar Milli takımımızda Büyüklerde Mükerrem Deniz ikincilik elde ederken, Genç Erkekler A kategorisinde de Burak Akar ikinci, Ömer Faruk Saylar da üçüncü olarak madalya kürsüsünde yer aldılar. 3 yıl aradan sonra buza dönen Mükerrem birinciliği son 10 metrede Polonyalı rakibine kaptırırken, EYOF sporcularımızdan Hazar Karagöl finalde büyük bir şanssızlık yaşadı ve kategorisinde uzun süre yarışı önde götürürken düştü ve madalyadan oldu. Aynı durumda yine EYOF sporcularımızdan Sema Çirti de yarı finalde şanssız bir şekilde düşünce madalya şansını da kaybetmiş oldu. Yine sporcularımızdan Furkan Akar kategorisinde yarı finalde 1500 metrede ikinci, Metehan Atar da üçüncü olurken finali görememe bahtsızlığını yaşadılar.
***
Birileri beddua mı etti ne, çoğu sporcumuz da ilk defa bu yarışlarda önde götürdükleri yarışları son metrelerde düşerek madalyaya uzanamadılar! Muhammet Karadeniz bunun güzel bir örneği. Bu sporcumuz tam önde götürdüğü yarı finaldeki yarışta son 2 tura girilirken düştü. Sadece düşmekle kalmadı aynı zamanda yarışmanın bayan hakemine de çarptı. Yere düşen ve kolundan yaralanan Macar bayan hakem Veronika Denes yarışmayı bırakmak zorunda kaldı, yerine yedek hakem geçti. Aynı Muhammet, yarış sonrası bayan hakeme giderek özür diledi. Veronika Denes, Muhammet’e bu davranışından dolayı teşekkür etti.
***

12 ülkenin katıldığı yarışlarda bazı sporcularımız güzel derecelere de imza attılar. Bunlardan biri Sema Çirti. Sema, 50.02 olan derecesini 49.02 yaptı. Aybüke, Ömer ve Barışcan da henüz tecrübesiz olmalarına rağmen çıktıkları bu ikinci yurt dışı deneyiminde mesafelerindeki saniyelerinde gelişme gösterdiler, antrenörleri Zeynep Erkılıç’ı sevindirdiler. Madalya alan sporcuların hepsinin de doğumlarının Erzurumlu olması bizlere de ayrı bir sevinç ve gurur yaşattı.
***
Aslında her sporcumuzdan da madalya almalarını istiyorduk ama rakipleri de görünce bunun çok da hayal olduğunu anladık. Son derece başarılı rakipler çıktı sporcularımızın karşısına. Ev sahibi olmasından mıdır nedir genelde de salonda bir Macar rüzgarı esti. Bir çok kategoride birinciliği Macarlar aldı. Esasına bakılırsa bu tür yarışlar özellikle de genç sürat patencilerimiz için büyük bir deneyim. Elbette ki bu tür yarışlarda sadece güç kadar tecrübe de önemli. Sporcularımız bu tür yarışlara ne kadar fazla katılırsa yarın için başarılı olma şansımız daha çok artacak. Buz Pateni Federasyonu belki de tarihinde ilk defa yurt dışına ki bir yarışa bu kadar çok sporcu ile katılıyor. Bu iyi bir gelişme. Ne kadar çok sporcu bu tür yarışların heyecanını yaşarsa yarın o kadar o kürsüde olma şansları da fazla olur.
***
Organizasyon konusunda söyleyeceğim bir şey var, o da geçen yıl Slovakya’da yapılmıştı benzer bir yarış. Oradaki organizasyonu ben daha başarılı buldum. Macarlar çok da bu işte başarılı değilmiş, onu anladım. Akılları fikirleri para olmuş! En küçük adımınıza bile burada para istiyorlar ve hiç misafirperverliklerini görmedik.
 

Yarı finalde önde götürdüğü yarışın son metrelerinde düşen Muhammet Karadeniz, sadece finallere katılma hakkını kaybetmedi, aynı zamanda yarışın Macar bayan hakemini de düşme esnasında sakatladı. Muhammet yarıştan sonra Macar hakem Veronika Denes’den özür diledi, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.