Genel merkez politikaları ve lider söylemleri sayesinde artık şurası muhakkak ki yapacağımız yerel seçim, genel seçime dönüştü.
Belediyelerin güvenoylaması yerine iktidarın güvenoylamasına dönüştürülen seçim atmosferi, asıl konuşmamız ve de tartışmamız gerekenleri bir kenara bıraktı.
17 Aralık soruşturması, Cemaat ve tape tartışmaları, gerçekleşen seçim sürecinde adaylarımızın ağzından çıkan projeleri gölgede bıraktı.
Sahi, üç aya yakın bir süredir adaylarımız ortalıkta dolaşıyor, dikkatinizi çeken bir aday veya çarpıcı bir projesi aklınıza geliyor mu?
Benim gelmiyor, sanmam size de gele!
***
Yerel seçimlerde genelde mevcut belediye başkanının yaptıklarından ziyade 'yapmadıklarına' dikkat kesilinirdi!
Özellikle muhalefet, varsa yoksa mevcut belediye yönetimlerine eleştiriler getirir, seçilmeleri halinde hem sıraladıkları yapılan yanlışlıkları düzelteceklerini söyler, hem de ne yapacaklarını anlatırlar.
Hep böyle olurdu.
Ama şimdi yok öyle şeyler.
Özellikle de MHP'li adayların AK Partisi adaylarına belediye çalışmaları ile ilgili çok eleştrilerini duymadık.
Genelde genel siyaset üzerinden eleştirisel bakışlar daha yoğun oldu.
***
Ve galiba en çok da bu seçimde yeniden aday gösterilen Yakutiye ve Palandöken adayları rahatladı.
Rakiplerinin 5 yıllık çalışmalarına yönelik eleştirileri olmadı gördüğüm kadarıyla.
Varsa da 'iyi yapamadılar', eksik yaptılar' noktasında oldu.
Belge, bilgi veya benzeri ateşli tartışmaların uzağında bir seçim süreci yaşandı.
Bu durumda elbette ki en karlı çıkanlardan birisi de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler oldu.
Yeniden partisi aday gösterilmediği için de muhalefetten ona, yapmadıklarına yönelik pek eleştiriler olmadı.
Böyle olunca da belki de bu seçimin en rahat adamı Küçükler oldu diyorum!
***
Küçükler'den laf açılmışken bir şey oldu, söylemesem vebal olur.
Genelde şehir merkezinde ondan bir memnuniyetsizlik görsek bile giderayak yaptığı bir hizmet, alkışa değerdi bence.
Yeğenağa Mahallesi'nde Habipbaba konağı adı altında bir yer vardı. Bu evi satın alan Büyükşehir, paraya kıydı, güzel bir onarım ile burasını semt kütüphanesi olarak hizmete soktu.
O Habipbaba Konağı'nın ve Kütüphane'nin bugün yapılan açılışına ben de gittim.
Yakınen de biliyorum.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı sevgili Mehmet Emin Öz'ün gayretleriyle de kısa sürede 5 yıldızlı bir hale dönüştürülen o konak, bana göre 10 yıldır bu şehirde reislik yapan Küçükler'in bir artısı olarak kaldı.
Erzurum'a meskun haldeki bir binayı kazandırarak öğrencilerin ve de vatandaşların istifadesine sunan Küçükler'e kocaman bir alkış..
 
NOT: MHP'nin Yakutiye Belediye Başkan adayı Nurullah Özkılıç ile karşılaştım bu akşam üzeri AK Partisi İl Başkanı Murat Kılıç'ın sahibi olduğu Arzen'in önünde. Onunla taa 1980'lerden beri tanışırız. Bana, 'Sen durumu nasıl görüyorsun?' diye sordu. Ben de 'Siz nasılsanız biz de öyle. Sandıklar açılır ancak o zaman herşey belli olur' dedim. Gittikleri her yerde büyük ilgi ile karşılaştıklarını ve hiç boş vakitlerinin olmadığını söyleyen Özkılıç, kazanan tarafın kendileri olacağını öne sürdü. Bu arada Özkılıç'ın benimle görüştükten sonra Arzen'e girdiğini gördüm. Belli ki onun için oy isteyeceği kişi Kılıç'ın işçisi de olsa, önemli değil!
 
NOT 2: Yunus Keskin'i ben MHP'den Tortum'un Pehlivanlı Belde Belediye Başkanı iken tanımıştım. Bu dönem, beldesine daha çok hizmet alabilirim diye Narman Başkanı gibi AK Partisi'ne geçmişti. Ancak beldesi kapanınca o da AK Partisi'nden Belediye Başkan aday adayı oldu. Aday olamayıca Saadet'e geçti. Saadet'ten aday oldu. O Yunus Keskin'in dün adaylıktan çekildiğini, SP'yi sıkıntıya soktuğunu öğrendim. Hoş bir durum değil kuşkusuz. Üzüldüğümü söylemesem rahat etmezdim!
 
NOT 3: Müceldili Konağı'nda Mehmet Sekmen'in kahvaltısına katıldığımı ve o kahvaltılı sohbet ile ilgili intibamı paylaşmıştım dün. Sekmen ile Erzurum basını ile seçime 4 kala tanışmasını ironik bir dille ifade ederken, orada çalışan biri, adını yazmaktan tırsmış ama rumuz olarak 'Müceldili Konağı' yazmış ve yazıma yorum yapmış. ''Hiç de öyle Sekmen'den memnuniyetsizliğin yoktu. Neredeyse önünde takla atacaktın'' demiş. Densiz adam! Sen kiminle dansediyorsun. Kendinizle filan karıştırmayın! Benim önünde takla atacağım bir Allah'ın kulu yoktur, olamaz!
--
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.