Ben eskiden öyle biliyordum, artık şimdilerde durum değişmiş mi, bilemiyorum. Bir cinayet işlendiği veya ölümlü bir olay yaşandığı zaman, olay yerine o ilin veya ilçenin Cumhuriyet Savcısı beklenirdi. Olay yerinde bir inceleme ve soruşturma yapardı. Savcı gelene kadar da o olay yerinde kimse çevreye el sürmez, hele maktule hiç dokunmazdı. Hatta savcılar da nedense genelde hemen değil, az bir zaman sonra gelir, biraz da müşteki veya maktül yakınları ile polisi filan 'behuzur' ederdiler!
***
Atlama kulelerinin çöken pistlerini her önünden geçişimde öyle yerli yerinde görünce, acaba savcıyı mı bekliyorlar diye düşünmedim değil! Yahu düne kadar Erzurumlu olarak Türkiye'nin ilk atlama kulelerine sahibiz diye kasıldığımız, göğsümüzü gerdiğimiz pistler yıkılalı 2 ay olmuş, halen daha enkaz öylecene duruyor. Yetkililer cahilliğimi bağışlasın ama zaten olan olmuş, 2 aydır o çöken pistleri ne diye halen daha canımıza çekiyorsunuz, anlamış değilim! Bu 2 aylık süre içerisinde yüzlerce yerli veya yabancı turist gelip geçti oradan. Elbette ki gördüler de. Acaba o görüntüyü bir şekilde ortadan kaldırmayarak, 'Bak, bizim pistler böyle çöktü' mü demek istiyorlar, bundan ne çıkar sağlıyorlar, anlamış değilim. Kaldır kaldırmıyorsun, yenisini yap, yapmıyorsun! Neyin peşindesin, anlamıyorum! Dedim ya, olan olmuş bir kere. Daha o çöken pistleri milletin canına çekmenin ne anlamı var, biri bu konuda beni aydınlatsa da bu merakımı da gidermiş olayım. Belki usul gereği o çökmüş pist görüntüleri tutuluyor, daha üzerinde yeterli tetkik yapılmamış filan olabilir ama hiç değilse bu konuya bir açıklık getirseler de bari hiç olmazsa ben meraktan çatlamayayım!
***
Belki alakası yok sanılabilir, gerçekten de alakası olmayabilir ama ben özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'den bari bir açıklama bekliyorum. Zaten gördüğüm kadarıyla da su'dan tut, elektriğe kadar maşallah her konuda ilgili ve de bilgili. Sanırım sevgili başkanımız bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da ilgili ve de yetkili ve açıklama da yaparsa şaşırmayacağım! (Son basın toplantısında bu pistlerle ilgili açıklaması olmuştu.)
***
Belki biraz absürt kaçacak ama her geçişimde gördüğüm o pistler ile ilgili bir değerlendirmem de şöyle. Diyelim bir TV kanalının normal yayın akışı esnasında yanlışlıkla erotik bir film gösterilmeye başlanıyor. Bir müddet sonra yayın odasındaki elemanlar bu durumu farkediyor ve hemen o filmi durduruyor. Bu durdurma da ekranda o erotik filmin hem de çirkin bir sahnesinde oluyor. Görüntüde o film yok ama o filmden dondurulmuş bir kare var. Belki dediğim gibi absürt kaçmış olabilir ama ben bu pistlerin o halde tutulmasını ona benzetiyorum.
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.