Bu maçı alın, gerisi Allah Kerim
Ömür dediğin şey nedir ki? Zaman dediğin şey ise göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Orduspor maçları, Ünyespor, Akçaabat Sebatspor, Samsunspor, Sakaryaspor ya da Çanakkale Dardanelspor maçları say, say saymakla bitmez. Erzurumspor’un ya da bugünkü Profesyonel Liglerdeki tek temsilcimiz Büyükşehir Belediyespor… Şu anda sadece ismi ve arması kalbimize gömülü olan Erzurumspor, sayısız kritik ve zor maça imza atmıştır. Şu anki temsilcimiz Büyükşehir Belediyespor’da BAL’da çok kritik bir Dersimspor maçı oynayıp, 90’ıncı dakika golüyle 2-1 kazanıp, adını 3. Lig’e yazdırmıştı. Aynı ekip, 3. Ligde de bir çok kritik maç oynadı. Özellikle geçtiğimiz sezon karlı sahada şayet Gümüşhanespor’u yenebilseydi, belki bugün 2. Lig’de Erzurum ekibinin farklı bir konumunu konuşuyor olacaktık, ama olmadı.
İşte bugün yine tarihi bir gün yaşayacağız, Erzurum olarak… 3. Lig’deki temsilcimiz 2. Lig’e yükselmenin önemli ayaklarından biri olan Play-Off’u yakalamak için bugün Kazım Karabekir’de Çorum Belediyespor’u mutlak yenmek zorunda, gerisi teferruat… Böylesine kritik ve atmosferi yüksek mücadelede, iki takımdan biri yoluna devam edecek. Temennimiz Teknik Direktör Yavuz İncedal ve futbolcularının yola devam etmesinden yana… İnanıyorum ki, Yavuz İncedal’ın kartalları bunu başaracak.
Erzurum olarak bizim üzerimize düşen görev, bugün doksan dakika boyunca takımı desteklemek ve futbolcuları ateşlemek. Erzurum seyircisi sağla solla uğraşmayı bırakacak, sadece kendi futbolcusunun lehine doksan dakika boyuncu avazı çıktığı kadar tezahürat yapacak.
Eve!... Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un umudunun sürmesi ve koca bir sezonun heba olmaması adına Çorum maçı çok önemli. Yönetimin önünü daha sağlam görmesi ve şehrin beklentisinin gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediyespor’un Çorum Belediyespor’u mutlaka alt etmesi lazım. Rakibin pozisyonu ve gücü de ortada… Onlarda maça mutlak puan için çıkacak. Çorum’ada bir puan bile yetmeye bilir. Çünkü alta 52’şer puanlı takımlar bulunuyor. Yani bu yönü ile bakıldığında Çorum Belediyespor’da da mutlaka sahadan üç puanla ayrılmak zorunda. Yani futbol üç neticeli bir spor dalı, ancak bugünkü karşılaşma tek sonuçlu bir maç… Yani Erzurum ekibi kazanırsa, Play-Off garanti. Çorum kazanırsa, zaten konuk takım açısından bir problem yok.
Bugün değim yerinde ise iki yiğit çıkacak meydana, kazanan yoluna devam edecek. Kaybeden “Vuslat başka bahara” diyecek. Temennimiz odur ki, Erzurum Büyükşehir Belediyespor, vuslatı artık ertelemesin. Yani üç sezondur Erzurum olarak şampiyonluk umutlarımızı fazlası ile erteledik. Önce Sancaktepe’ye sonra Gümüşhaye’ye kaybederek Plal-Off’a kalamadık. Umarız bu kez öyle olmaz. Çünkü evimizde oynuyoruz ve bu da bizim açımızdan hem büyük şans hem de avantaj…
Hele bir hayırlısı ile bir bugünkü Çorum maçını galibiyetle atlatalım. Gerisi Allah Kerim’dir. Erzurum büyük bir şehir ve mevcut potansiyeli ve taraftar gücü ile Play-Off’u da geçip, arzuladığı 2. Lig’e çıkacaktır. Başarılar Yavuz hoca ve askerleri…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.