İlk oyunu 1982 yılında Anayasa Halk Oylamasında kullanan biri olarak bugün oy verdiğim kaçıncı seçimdi, çoğu gibi ben de hatırlamıyorum. Ama şu ana kadar en rahat oy kullandığım ilk seçim de oldu Cumhurbaşkanlığı seçimi. Rahat oy kullandığım derken tercihteki rahatlık değil kastım, (zaten o konuda rahattım) fazla beklemeden tak-tak yaptığım bir seçimdi bu seçimdi, odur dediğim!
***
Açıklanan sonuçlara göre bir değerlendirme yapacak olursam, ben şahsen kaybedenin Ekmelettim İhsanoğlu değil, CHP ve MHP'nin olduğunu düşünenlerdenim. Bana göre Ekmelettin İhsanoğlu değil, CHP ile MHP kaybetti. Diğer taraftan da kazanan AK Parti, teşkilatları, milletvekilleri filan değil, bizzat Recep Tayyip Erdoğan'dır.
***
Kanal D'yi seyrettim az önce. Seçim sonuçları üzerine bazı konuklar görüş belirtiyor. Konuklar arasında Hürriyet'in öteden beri beğendiğim ve şahsen benim 'ruh ikizim' dediğim Ahmet Hakan da var. Yazılarını da her gün zevkle okuduğum Ahmet Hakan, ben ne düşünüyorsam aynını söyledi. Çoğu konuda bu kadar mı benzer düşünürüz, hayret. Benim de yüzde yüz katıldığım görüşleri şöyleydi:
***
''Ekmelettin İhsanoğlu ismi ilk açıklandığında 'Tam isabet' diye düşündüm. Gerçekten hem CHP hem de MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için bulup, bulamayacağı en isabetli isimdi. Ama bu atağın sonu gelmedi. Arkası dolmadı. Ne MHP ne de CHP gereken desteği yapamadı. Elbette iyi niyetli girişimler oldu ama yeterli görülmedi. Organize olamadılar açıkçası. Bu sonuç tam da o organizesizliğin neticesidir''.
***
Ahmet Hakan aynı proğramda Başbakan Erdoğan'ın aldığı oy oranını da değerlendirirken, ''Açıkçası kamuoyu yoklamaları yüzde 54 diyordu. Bir önceki seçimlerde olduğu gibi yine aynısı çıktı. Benim için de aslında sürpriz bir sonuç değildi, beklediğimiz bir şeydi ama yüzde 51 filan bekliyordum'' dedi.
***
Önceki gün akşam saatlerinde AK Partisi'nin ilk Erzurum mebuslarından olan ve çoğu gibi gittiği Ankara'ya yerleşen Ömer Özyılmaz aradı. Önce hal, hatır faslımız oldu. Sonra bana, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili düşüncelerimi sordu. Ona da söyledim. Erzurum'da halkın tercihinin Erdoğan'dan yana olduğunu belirttim. Hatta partisinin Erzurum'da 30 Mart'ta ki mahalli idareler genel seçiminden bile çok fazla oy alacağını söyledim. Bunu ben Erzurum'da hem MHP hem de CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için 'gevşek' çalışmasından dolayı beklediğimi söyledim. Her iki parti de sahada pek görünmedi. Doğrudürüst İhsanoğlu'nun afişini bile asamadılar. O yüzden de beklediğim ve dediğim çıktı.
***
Bu arada Erzurum ile ilgili bir şey daha söyleyeyim. Erzurum'da ne Bakanı, ne milletvekili, ne teşkilatları ne de belediyeleri etkili olmadı bu sonuçta. Zaten bir çok yerde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılığı var. O ekilmişti, o biçildi. Hatta 12 Eylül referandumundaki gibi de Erzurum'da AK Partililer birebir çok da çalışmadı. Sakın bu alınan sonuçları kendi başarıları olarak görmesin. Bunu da bir söyleyeyim, içimde kalmasın!
***
Yarın filan bu konularda daha çok yazacaklarım olacak. Bugünlük bu kadar diyeyim, bizi bekleyen yeni dönemin hepimize, ama AK Partilisi, MHP'lisi, CHP'lisi filan hepimize hayırlar vesile etsin diyerek noktayı koyayım.

NOT: Özellikle MHP Erzurum'da BBP gbi davrandı. BBP'nin ne kadar katkısı olduysa MHP teşkilatlarının da o katkısı oldu! Bir iki afişinin dışında ne İhsanoğlu'nun bir afişini gördüm, ne de süslenmiş bir minibüs! Yine Erzurum'da CHP daha çok çalıştı desem abartmış olmam. AK Partisi'nin adayı Erdoğan'ın yüzde 70 oy alması da gösteriyor ki MHP'li değil, MHP'ye bir önceki seçimde oy verenler bayağı bir kıymış. Bu kayma da herhalde benim değil, MHP teşkilatının eseridir. Evet, bence de birileri sonuçlara bakıp bir gerekliliği yerine getirsin. Ayrıca istediğim kazansın, kaybetsin önemli olmadı hiç, ben gönül rahatlılığı içerisinde hep oyumu kullanmışımdır. Çok şükür bugün de öyle yaptım!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.