Tarihte vardır ya hani, namlı paşalar. Bunlardan birisi de Kuyucu Murat Paşa'dır. Her ne kadar çok hayırla yadedilmese de tarihe malomuş olan namlı Kuyucu Murat Paşa'dan başka biri daha var kazacağı kuyu ile anılacak olan! O da CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulkadir Demirci! Emekli bir öğretmen olan oğul paşası Abdulkadir Demirci, tabir yerindeyse eğer bu seçimde iğne ile kuyu kazacak. Benzetmemi bağışlasın, kendisine Kuyucu Kadir Paşa demem de o yüzden..
Hafta başında ilan edilen CHP'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulkadir Demirci ile tanıştım dün. Randevusuna sadık, son derece kibar, konuşurken kılı kırk yapan, kimseyi kırmamaya özen gösteren, meselelere hakim, inançlara saygılı, demokratik haklara saygılı, sohbetine doyum olmayan bir ağabey imajı verdi daha ilk dakikalarda.. Adaylık serüvenini dinledim önce. Kendisine yapılan öneri ile bu maceraya atılmış. ''O kadar yıl sosyal demokrat olarak çalıştım, kafa yordum, böylesine önemli bir vazife için gelen teklife hayır diyemezdim'' dedi, o yüzden adaylığı kabul etttiğini belirtti. 1980 ihtilali öncesi TÖBDER'de görev aldığını, sonrasında CHP il yönetiminde ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nde çalıştığını anlatan Abdulkadir Demirci, 3 erkek çocuğu babası olduğunu, öğretmenliği süresince boş durmadığını 'yatan gardaş'lardan olmadığını, hep sosyalliği ile ön planda olduğunu ifade etti.
Geçmişte CHP'li Belediye Başkanının görev aldığı Erzurum'da yeniden bir tarih yazmayı istediklerini ama yeniden o koltukta oturabilmenin de güç olduğunu bildiklerini de söyleyen Demirci, adeta iğne ile kuyu kazacaklarını kendisinin de bildiğini kaydetti. Her şeye rağmen yine gidilecek yerlere gidileceğini, anlatılması gereken şeyleri anlatılacağını söyleyen CHP adayı, bir mucizeye imza atmayı umut ettiklerini de bildirdi.
İnançlara saygılı olduğunu, ailede bugüne kadar her seçimde kimsenin oyuna müdahale etmediğini de belirten Demirci, ''Bu ülkede yaşayan herkesin seçilme hakkı olduğu gibi, seçme hakkı da var. O hakkı benim eşim de hür iradesiyle kullanmalıdır. Hepimizin aklı var. Akıl nereyi kesiyorsa oy da oralı verilmeli'' dedi.
---
 
    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.