Kimse birbirini ve kendisini kandırmasın.

Her geçen gün bozuluyoruz. Dini kin ve nefretle kullananlar, yalanla ve riyayla oyalananlar ve de bundan kâr bekleyenler olduk.

Saflığı safir taşlı yüzük gibi nişan parmağına takanların uyanıklığından, gerçeklere öküzün trene bakar gibi bakanların vurdumduymazlığından bıkmadık mı artık!

Yaşamın maddi gerçekleri, yani ekonomik koşullar zorlaştıkça, geçim sıkıntıları tavan yaptıkça, bir sürü toplumun değerleri de taban yapmaya başladı.

Yalan..

İftira..

Çıkar..

Bizden misin, onlardan mısın?

Bu nasıl bir soru böyle!

Bizler bu ülkede, aynı bayrağın altında, aynı ülküyle ve bölünmez bütünlükle yaşamaktan ne zaman vazgeçme çizgisine geldik!?

Kim bölmek ve Türk varlığından ar etmek istiyorsa inancı kullanmaya başladı.

Çünkü bizim toplumumuzda dine ve inanca saygı vardır.

Bunu kullananlar, bunu bildikleri için olmalı ki dokunulmaz olan değerlerle siyaset yapmayı kendilerinde hak olarak görüyorlar.

Her zaman söylerim.. Bir ülkede kiliseyi ateistlere; ya da camiyi demokratara yıktıramazsınız; ama kiliseyi Hıristiyanlara, camiyi de İslam geçinenlere rahatça yıktırırsınız. Çünkü, her iki tarafın mensupları da "bir bildikleri var," der ve onaylarlar. Buna bağlam olarak şunu da söyleyelim. Bir ülkeyi bölmek ya da federasyona götürmek istiyorsanız, bunu kesinlikle bu düşüncede olan bölücülerle yapamazsınız, ancak kendilerini milliyetçi olarak sunan yapıları kullanarak gerçekleştirirsiniz. Buna da "bir bildikleri var," diyerek onaylayanların az olacağını sakın sanmayın.

Çok yakında yerel seçimler olacak. Hangi parti kazanırsa kazansın, bana ne!

Ben, insana bakarım.

O seçilen kişinin, hangi partiden olduğuna değil, o kişinin hayata bakışı ve kişiliğidir benim için önemli olan.

Yoksa güçlü bir parti, ben taşı da koysam bu millet seçer; ya da başka bir parti, ben adayımı allayıp/ pullayıp öne sürer oyları da toplarım, demesi ne kadar yanlış ise sürü psikolojisi ile bu adaylara oy vermek de o kadar yanlıştır bana göre.

Yani yerel yönetimlerde isimler önemlidir!

Yalanı, iftirası, çıkarı olmayan isimlere yönelmeli bence.

Parti mi?

Boş verin!

Yerel yönetimlerde isimler ve kişilikler önemlidir. Bu belediye meclis üyeleri için de geçerlidir elbet.

Güçlü isimler değil, doğru kişilikler kazanmalı.

Her geçen gün bozuluyoruz.

Birileri bize iyi ve doğru olanı göstermeli artık.

Yok, bağımsız aday olmaya niyetim yok!

Çünkü, ben de düzgün bir adam değilim!

Niye yalan söyleyeyim ki!

Kendime iftira değil, bu bir itiraftır!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.