Alman Milli takımını seçtiği gün hepimiz belki de çok tepki göstermiştik, Mesut Özil’e…

Ama o, Mesut 2014 Dünya Kupası’nda Alman Milli Takımı ile Dünya Şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Mesut, Alman milli takımının formasını giyiniyordu, ama hiçbir zaman Türk’lüğünü ve Müslümanlığını inkar etmedi.

Hatta bir röportajını da dinlemiştim.

Mesut kendisine yöneltilen soruya;

“Ben Almanya vatandaşıyım, ama Türk’üm. Evimin kapısından içeri girdiğimde aile fertlerimize selam verir, Türkçe konuşur, Türk gelenek ve göreneklerine göre yaşarım” cevabını vermişti.

***

İşte o, Mesut gün geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti, diye Alman Milli takımından çıkarıldı.

Ama o bunu kendisine hiç dert etmedi.

Türklüğünden ve Müslümanlığından ödün vermeyen Mesut Özil…

Kabe’den de Ümre ziyareti fotoğraflarını gururla paylaştı.

***

Şimdi de Mesut Özil Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin Çinliler tarafından uğradığı işkencelere dikkat çekti.

Türk asıllı Arsenal’in yıldızı Mesut Özil, Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü şu paylaşımla dünyaya duyurmuştu:

“Ey Doğu Türkistan… Ümmetin kanayan yarası… Eziyetlere direnen Mücahid ve Mücahideler topluluğu… Zorla İslam’dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı mü’minler… Kuran’lar yakılıyor… Camiler kapatılıyor… Medreseler yasaklanıyor… Din alimleri birer birer öldürülüyor… Erkek kardeşler zorla kamplara sokuluyor… Onların yerine Çinli erkekler ailelerine yerleştiriliyor… Tüm bunlara rağmen… Ümmeti Muhammed suskun… Sesi çıkmıyor… Müslümanlar sahiplenmiyor… Bilmezler mi ki, zulme rıza zulümdür… Hz. Ali ne güzel demiş; ‘Zulme engel olamıyorsanız, onu herkese duyurun!’ Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar haftalardır, aylardır gündemde iken Müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Bilmezler mi ki, zulmün olduğu yerde tarafsızlık, namussuzluktur… Bilmezler mi ki, yıllar sonra oradaki kardeşlerimizin bu acı günlere dair hatırlayacakları zalimlerin işkenceleri değil, biz Müslüman kardeşlerin sessizliği olacaktır. Ya Rabbi, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yardım eyle… Şüphesiz ki, Allah; tuzak kuranların en hayırlısıdır…”

***

Evet Mesut, Çin zulmü ile tüm dünyaya mesajını vermişti.

Çin hükümeti ise Mesut Özil’i Sincan Bölgesine davet etti.

***

Mesut, Sincan’a gider mi? gitmez mi? bunu zaman göseterecek.

Ancak bir gerçek var ki, İngiltere’nin Arsenal takımında top koşturan Mesut Özil, Türk ve Müslümanlara yapılan haksızlıklarını ve işkenceleri tüm dünyaya haykırmış oldu.

Bravo Mesut Özil…

Bir alkış da Paulo Dybala’ya…

Evet, Mesut’tan geçiyoruz Arjantinli Paulo Dybala’ya…

İtalya’nın ünlü futbol kulübü Juventus’ta milli gururumuz Merih Demiral’la birlikte top koşturan Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo’dan sonra milli futbolcumuza en büyük desteği veren isim oldu.

Arjantili yıldız, geçtiğimiz günlerde attığı golden sonra Merih Demiral’a Asker Selamı vererek, sevgi gösterisinde bulunmuştu.

***

Milli Futbolcumuz Merih Demiral, diğer milli futbolcularımız gibi özellikle Barış Pınarı Harekatını gerçekleştiren Mehmetçiğe asker selamı göndermiş ve İtalyan Senatörün tepkisine maruz kalmıştı.

Olay sonrası Cristiano Ronalda asker selamı ile Merih Demiral’ın arkasında dururken, Arjantinli Paulo Dybala’dan gelen jest, Milli futbolcumuzu oldukça gururlandırdı.

Ne diyelim! Bir alkışı da sen hak ettin Paulo Dybala…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.