ABD başkanı Turuman 1947 yılında kominizim tehlikesine karşı Türkiye ve Yunanistan'a, 400 milyon dolarlık askeri yardım yapmayı kararlaştırmış ama bu yardımın 300 milyonunu Yunanistan’a 100 milyonunu, Türkiye’ye vererek ilk ortaklığını kimin lehine kullanacağını göstermişti.
Türkiye ile alakası olmadığı halde, Kuzey ve Güney Kore arasındaki savaşa katılmasını sağlayarak yüzlerce Mehmetçiğin ölümüne sebep olmuştu.
Türkiye’yi ilk tanıyan devletlerden biri Sovyetler birliği olmasına karşı, ilişkilerimizin bozulmasına sebep olmuştu… Meğer Yalta'da zaten Türkiye ABD'nin payına düşmüştü.
U–2 uçaklarının incirlikten kalkıp Sovyetleri gözlemesi ardından, Ruslar uçağı düşürünce, Türkiye açık hedef durumuna düşürüldü.
1962 Küba krizinde SS -20 lere karşılık Erzurum daki Jüpiter füzeleri pazarlık konusu yapılarak, Türkiye üzerinde pazarlıklar yapılıyordu.
Kıbrıs’ta 1963 yılında EOKA'cılar ve Makarios Türkleri öldürürken Türkiye adaya müdahale etmek istemiş fakat karşısına; ABD başkanı Johnson çıkarak; ‘’o ünlü mektubu yazmış ve  ‘’Türkiye’yi tehdit etmişti.
1970'lerde Türkiye’ye baskı yaparak afyon ekiminin yasaklanmasını istemiş, bunun yapılmaması durumunda; Türkiye’nin cezalandırılacağı tehdidini savurmuştu.
Kıbrıs hareketi yüzünden, 1975–1978 yılları arasında Türkiye’ye ekonomik ve silah ambargosunu uygulayan yine ABD olmuştu.
1984 ten beri PKK ya gizli açık destek veren, para sağlayan, silah sağlayan ve eğitende, o…
Birinci körfez savaşından sonra, kuzeydeki Kürtleri korumak için kurulan çekiç güç helikopterleriyle dağların başına silah, yiyecek bırakanda Amerikalılar olmuştu…
1992 de Akdeniz de tatbikat sırasında, gece yatağından kalkıp izinsiz, füzeyi ateşleyip, Muavenet zırhlımızı vuran askerde ABD'li idi.
1984–2007 yılları arasında etnik terörü destekleyen, Ortadoğu’yu kan gölüne dönüştüren, 30 binden fazla insanımızın ölümüne neden olan, 300 milyar dolarlı ekonomik kayba uğramamızı körükleyenlerin başında sözde müttefiklerimiz vardı.!
2004 de Süleymaniye’de bordo berelilerin başına çuval geçirenler, yine onlardı,.
Dağlıca’da; askerimize pusu kurup şehit edilmesinde rolleri olan, sözde 8 askerimizi alıp teslim edende onlardı…
Kuzey Irakta 4 milyon Kürde kol kanat geren,3 milyon Türkmen'i yok sayanda onlardı.
Cumhurbaşkanı "PYD ve PKK terör örgütüdür"  dediğinin saatleri içinde, PYD'lilere silah ve teçhizat verende Amerikalılar olmuştu.
Bilmem ki bu saydıklarımı; dostlar mı bir birine yapar? düşmanlar mı?
Varın siz karar verin…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.