“Nasıl geçti habersiiiz, o güzelim yıllarııım” la sızlanmak nafile.
Geçiyor işte…
Hem de öyle bir geçiyor ki; Acısıyla, tatlısıyla, mutluluğuyla, hüznüyle, kazanımıyla, kaybıyla, vuslatıyla, ayrılığıyla…
Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un birkaç gün önce kullanıcılarına yaptığı nostaljik yeni yıl uygulaması hayli beğenilmişti.
Harika bir yıldı! Bunun parçası olduğunuz için teşekkür” ediyordu oluşturduğu infografikle kullanıcılarına.
Dilerseniz bu olguyu Erzurum’a uyarlayalım, yoğun görsel eklentilerinden ziyade haber başlıkları ve nispi yorumlarla…
2015’in gönlünüzce olması dileğiyle geçen yıla panoramik bir göz atalım sıkılmazsanız.
01 Ocak 2014
Erzurum'da yeni yılın ilk bebeği 'Nisa' oldu.
Bazı ilçelerimiz çok hızlı, biz sosyal paylaşımlara devam edelim:)
06 Ocak 2014
1. Dünya Savaşı sırasında Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda şehit olan 90 bin askerimiz, “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” programı ile anıldı.
Bu sene Erzurum’dan cepheye erzak taşıyan Erzurumlu Çocuklar için Güneş Okulu önündeki rölyefi sessiz sedasız kaldırmanın gururunu yaşamalıyız:(
09 Ocak 2014
Erzurum Valiliği tarafından hazırlanan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi konulu broşürlerin basımı tamamlandı.
Broşürler dağıtıldı, sonuçlar da alındı ama bu yeterli değil…
14 Ocak 2014
Sağlık Kampüsü Yeniden İhale Edildi
Erzurum Çat yolu üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan ve müteahhit firmalardan birinin yasaklı duruma düşmesiyle 2013 yılı Ocak ayında Danıştay’ın aldığı kararla durdurulan Erzurum Sağlık Kampüsü inşaatının ihalesi 10 Ocak 2014 tarihinde yeniden yapıldı.
Süreç tısss…
23 Ocak 2014
Zinnur Tiryaki tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Öğretmenim, yıllar sonra birlikte görev yaptığım meslektaşım ve alo25’in çok değerli yazarına Allah’tan rahmet diliyorum…
23 Ocak 2014
Kar Duasının Ardından Erzurum’da Yoğun Kar Yağışı
Erzurum’da yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullar Valilik tarafından 1 gün süreyle tatil edildi.
Bugün 31 Aralık ve Erzurum şehir merkezinde hâlâ kar yok…
31 Ocak 2014
Uzundere'nin başarılı Belediye Başkanı Halis Hoca hedefi büyüttü...
Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile dağ bisikleti ve doğa sporları organizasyonlarında hep birlik içerisinde çalışacaklarını söyledi.
Halis Başkan, Uzundere’yi en sakin, huzurlu ve turizmin gözbebeği ilçesi yapmaya kararlı. Bu çalışmalara kültürel anlamda köy köy, mahalle mahalle dolaşarak malzeme hazırlayan gurur duyduğum değerli kardeşim Hanifi İspirli’yi de eklemenin onuruyla…
13 Şubat 2014
Türkiye genelinde 1 milyon 733 bin DADAŞ var…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin hemşehri haritasını çıkardı.
Bazı zoppolar ve onları sinsice destekleyen gazeteci müsveddelerinin iddia ettikleri “Erzurum’da Dadaş mı var ki?” safsatalarına inat…
14 Şubat 2014
Resmi Nikahsız Evliliğe “Cinsel İstismar” Suçundan 5 Yıl 6 Ay Hapis Cezası
Erzurum’da 12 yaşındaki N.S ile resmi nikahsız dünya evine giren 22 yaşındaki C.T yargılandığı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Sadece yıl İKİBİNONDÖRT yılını anımsatmayla
14 Şubat 2014
Medya Sektöründeki Yatırımlarını Büyüttü
Erzurum´un inşaat sektöründeki ulusal markası Karadayı Holding, medya sektöründeki yatırımlarına Kardelen Televizyonu’nu da kattı.
Şimdi ne televizyon kaldı ne de (yeni şehir)… Sıkıntı öyle kolay kolay da
25 Şubat 2014
İşte Erzurum’un yeni yüzakı: Narmanspor
Türkiye Buz Federasyonu tarafından düzenlenen ve Erzurum GHSİM’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bayanlar ve Erkekler Curling Türkiye Şampiyonluğunu bayanlarda ve erkeklerde Narmanspor kazandı.
Demek ki oluyormuş, yeter ki inanılsın ve destek verilsin!
12 Mart 2014
Erzurum'da 65 Yaş Üzerine Ulaşım Artık Bedava
Yurt genelinde olduğu gibi Erzurum'da da 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanması uygulanmasına başlandı.
19 Mart 2014
KÜÇÜKLER, ''Borcumuz yok. Kasa tamtakır. Ciddi gayrimenkullerle belediyeyi devrediyorum”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, kentte görev yapan gazetecilerle son kez bir araya gelerek, 10 yıldır sürdürdüğü görevini şeref ve onurla yürüttüğünü ifade etti.
Görev süremiz içerisinde alnımızın akıyla başımız dik bir şekilde görevi bırakıyor olmak bizim için mutlulukların en güzelidir. Kendi dönemimizde elde ettiğimiz tapusu bizde olan 600 trilyon liranın üzerinde gayrimenkul bırakıyoruz.
Küçükler bu ifadesini tarihe not düşürdü… Sakın Sekmen borç çıkartmasın! Erzurum’daki vatandaşların 600 milyarlık gayrimenkulün  takipçisi olacağını ekleyebiliriz…
26 Mart 2014
Erzurum’da evlilik ve boşanma verileri...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Evlenme ve Boşanma İstatistikleri araştırmasına göre Erzurum’da evlenmeler ve boşanma oranları yüzde 2,8 azaldı.
Alan da almayan da memnun demek ki…
28 Mart 2014
10. Uluslararası Kar Film Festivali Başladı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kar Film Festivali Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı.
Sakın ara vermeyelim.
31 Mart 2014
Sekmen dönemi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu.
Sayın Sekmen, yeni yılla birlikte başlıyoruz; Bu şehrin ne mazerete tahammülü var ne de somut olmayan projelere…
11 Nisan 2014
Erzurum AVM, Citroen C5’i Sahibine Teslim Etti
Doğu Anadolu Bölgesinin ilk ve tek alışveriş Merkezi Erzurum AVM’de kampanya sonucunda Citroen C5’i kazanan 52 yaşındaki Nazan Didim’e otomobili teslim edildi.
AVM şimdi başka bir araç çekilişe sunmuş.  Geçen yıl kuponları kayıt yapan kıza sormuştum, rakam kaçlarda? Buradan açıklamıyorum ama çok ciddi bir rakam, dolayısıyla alışveriş faturaları dikkatimi çekmiş, Erzurum’da güç şartlarda hayat mücadelesi veren esnafımıza hayli üzülmüştüm… Yorum yine de izafi…
20 Nisan 2014
Lala Paşa Camisinde Sabah Namazını Kılanlara Çay Ve Simit Sürprizi
Erzurum'da Kutlu Doğum Haftası, bu yıl daha yoğun ve önemli misafirlerin katılımında ihya edildi.
Ya bu yıl?
24 Nisan 2014
Erzurum'da sadece mart ayında 14,5 Milyon TL'lik senet protesto edildi
TBB Risk Merkezi Mart ayı protestolu senet verilerini açıklamıştı, rakam artarak devam ediyor. Yeni yılda azalması dileğiyle…
25 Nisan 2014
Erzurum'da kaç şirket kuruldu, kaçı kapandı?
Erzurum’da bu yılın ilk üç ayında 42 şirket, 1 kooperatif, 56 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşti. Dönemde 19 şirket, 15 kooperatif  kapandı.
TOBB 2014 yılı Ocak-Mart dönemi birikimli şirket kurulum ve kapanma verilerini paylaşmıştı. Yukarıdaki protestolu senet verileri zaten açıklıyor durumu…
17 Mayıs 2014
Soma’ya 1200 Hatim
Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 299 madenci için okunan hatimlerin duası Ulu Cami’inde yapıldı. Erzurum il müftülüğü tarafından organize edilen program çerçevesinde Erzurum genelinde okunan toplam 1200 hatmin okunduğu öğrenildi.
İşte Erzurum ve Dadaş’ın anlamı burada yatıyor.
18 Mayıs 2014
Aksak, kızını evlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın kızı Ankara'da yapılan nikâh merasimiyle dünya evine girdi.
Sayın vekilimiz yaşlanıyor mu ne:) Dede olup olmadığını henüz bilmiyoruz ama bu seçim arifesinde bakacağız tamam mı devam mı…
19 Mayıs 2014
19 Mayıs Buruk Kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Manisa Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle ertelenirken, Havuz Başı’nda Atatürk Anıtına Çelenk Bırakılıp, saygı duruşu yapıldı.
Soma faciasındaki kardeşlerimizi yeni yılda dualarla, rahmetle anarak, dersimizi de alarak…
30 Mayıs 2014
AK Parti Erzurum'da yaprak dökümü; İstifa mı, Görevden alma mı?
AK Parti Tekman, Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Aziziye ve Olur ilçe yönetimleri istifa etti. İstifalarla ilgili açıklama yapılmazken AK Parti Genel Merkezi talebi doğrultusunda istifaların gerçekleştiği öğrenildi.
Şimdilik sular duruldu ama...
10 Haziran 2014
Hay maşallah! Seksenlere döndük...
Erzurum’da trafiğin en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi'nin altından geçen su şebekesi büyük bir gürültüyle patladı.
Her yıl patlar, cadde trafiğe kapatılır, yapılır asfaltlanır sonra yine… Yeni yılda tekrarının yaşanmaması dileğiyle..
18 Haziran 2014
AK Parti Erzurum Yeni İl Başkanı Fatih Yeşilyurt
AK Parti Erzurum İl Başkanlığına Fatih Yeşilyurt getirildi.
Dün başkanın Terminal caddesindeki işyerine “hayırlı olsun!” a gittim ama, uğramıyormuş kendileri… Çok şık dizayn edilmiş, özellikle kamu ve özel büyük kuruluşlara döşeme ve kaplama malzemesi pazarlama intibai veren  işyerindeki temsilcisinin yeni yılda selamımızı iletmesi temennisiyle:)
22 Haziran 2014
Erzurum’un Sorunlarına, Ortak Akıl
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen, “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla, ETSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Bizzat takip ettiğim o çok değerli toplantıda, bakanlar nutuk atıp gitmelerini hala alkışlıyorum..
30 Haziran 2014
Ramazan Geldi, Dilenciler Çoğaldı
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum’da dilenciler çoğalmaya başlarken, geçen yıl bu tarihlerde Suriye uyruklu dilencilerin sayısının yerli dilencilerden fazla olması dikkatimi çekmişti.
01 Temmuz 2014
İspir Fasulyesi Artık Bir Marka
Her ne kadar Erzurum’da dünyaya gelip büyüdü isem de, soyadını taşımaktan onur duyduğum İspir’in o lezzetli fasulyesinin geçen yıl bir marka olması dünyaya açılım anlamına da geliyordu.
02 Temmuz 2014
Erzurum'un Yoncalık yokuşu Taşambarlar önünde oluşturulan orta kavşak sorun olmaya devam ediyor.
Şeklinde yazdık, onlarca maddi hasarlı trafik kazası ve ciddi kavgalar görüntüledik, bu inat 6 ay sürdü. Sonunda bendeniz haklı çıktım ve  inatçı uygulamadan vaz geçildi.
15 Temmuz 2014
Atlama Kuleleri’nde Çökme...
Erzurum'daki atlama kulelerinde meydana gelen toprak kaymasında pistler çöktü. Şimdi o pistler yapılıyor. Kimin parasıyla yapıldı, hata kimin parasıyla telafi ediliyor? Yeni yılda aydınlatılması dileğiyle…
20 Temmuz 2014
Hınıs'ta tabela isimleri değişmeye devam ediyor...
İlçede seçimi kazanan Barış ve Demokrasi Partisi yöneticileri Cumhuriyet Caddesindeki Belediye binasına Kürtçe tabela astı.
Ayrıca Hınıs'ın giriş çıkışlarına da Kürtçe tabelalar eklendi.

Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın ismi de "Rohani Parkı" olarak değiştirildi mi acaba?
30 Temmuz 2014
İspir'de Ayı Korkusu
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyünde ayının saldırısına uğrayan 1 adet büyükbaş hayvan telef olurken vatandaşları korku sardı.
Barajlar şehri olan Artvin’den ürken ayılar bizim tarafa hücum ediyor, bu aylarda da çevreye korku salıyorlar… Yeni yılda akıllanmaları dileğiyle:)
08 Ağustos 2014
Rektör Koçak, Elektrikli Otomobilin Test Sürüşünü Yaptı
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan ATAKar Takımı, önemli bir projeye imzalarını attılar.
Yeni yılda projenin hayata geçirilmesi ümidiyle..
11 Ağustos 2014
Başkan Sekmen: “Teşekkürler Erzurum“
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletin iradesinin bir kez daha tecelli ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri destekten ötürü Erzurumlulara teşekkür etmişti. Bakalım Sayın Sekmen, Genel Seçimlerde teşekkürü bir borç bilecek mi?
29 Ağustos 2014
Erzurum’un İhracatı Arttı, İthalatı Düştü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Dış Ticaret İstatistik verilerine göre 2014 yılı Temmuz ayında Erzurum’da ihracat 2,3 milyon dolara artarken, ithalat 2,9 milyon dolara düşmüştü, 2015’te veriler ne olacak?
14 Eylül 2014
3. Erzurum Günleri’ne Ehram Damgası
Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “3. Erzurum Günleri”nde ziyaretçilerden tam not alındı, sonrası İstanbul’da düzenlenen organizasyonlar fiyaskoyla sonuçlandı. 2015’de tekrarı var mı?
27 Eylül 2014
Protestolu senet sayısı artışla devam…
Erzurum’da Ağustos ayında bir önceki aya göre protestolu senet sayısı artış kaydetmesine rağmen, ilin protestolu senet sayı ve tutarının bölge ve Türkiye toplamındaki payı düşüş göstermişti. Yani ekonomik sıkıntı devam ediyor.
09 Ekim 2014
"Deli İbrahim" sahnede...
Erzurum AVM Kadınlar Kulübü, Devlet Tiyatrolarında (DT) “Deli İbrahim” adlı tiyatro oyunu özel gösterimle izledi.
Bu ve benzeri oyunlar oyun her yıl bir iki kez sahnelenir, DT başka oyunlar bilmez mi?
16 Ekim 2014
Kardelen Televizyonu Yeni Yayın Dönemi Tanıtımını Yaptı
Erzurum’un uydu üzerinden yayın yapan televizyon kanalı Kardelen TV, yeni yayın döneminde yapılan yenilikleri düzenlenen bir törenle tanıttı ama aradan 3 ay geçmesine rağmen hâlâ yerinde sayıyor. Belediye de kurtamayacak anlaşılan…
20 Ekim 2014
BEAH, Sağlık Turizmi Kapsamında Azerbaycan’dan Sonra İran’a Açıldı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İran’ın Tebriz kentinde düzenlenen uluslararası sağlık Turizm fuarında açtığı stant ve yaptığı tanıtımla göz doldurdu. Sonrası Azerbaycan ve İstanbul’da  aynı beğenilerle devam etti. 2015’te de devamı dileğiyle…
22 Ekim 2014
Yunus Şahsuvaroğlu, “Erzurum’a sürprizlerimiz var”
Şahsuvaroğlu Dış Ticaret ve Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, Türkiye'deki yatırımlarına yeni iş kolları eklemek istediklerini belirterek, bunlar arasında Erzurum'un özel bir yer bulacağını, Erzurum için sürprizleri olduğunu söylemişti.
Sürpriz henüz yok ama Yunus Bey geçenlerde ünlü bir mankenle yeniden Erzurum’daydı, acaba sürpriz bu muydu:)
23 Ekim 2014
Kaçak Elektrik 230 Koyunu Yaktı
Kaçak elektrik kullanımı malum… Kaynaklanan kayıp ise borcunu edeplice ödeyenleri yakmıştı. Ama geçtiğimiz gün Yargıtay da buna sebep olanları yaktı…
30 Ekim 2014
6. Doğu Anadolu Tarım Fuarı Açıldı
KOSGEB, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Erzurum TSO tarafından organize edilen 6. Doğu Anadolu Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.
Fuar göz doldurucuydu… İnternet sitelerine üç kuruş tanıtım masrafına kıymayan zihniyet istediği ziyaretçiyi bulamadı.
07 Kasım 2014
Kültür ve Turizm Müdürü Görevden Alındı
Bu koltuk hala müdür bekliyor… Yeni yılda kültürlü bir müdürün atanması temennisiyle…
28 Kasım 2014
Mükellefe ispat yükümlülüğü geliyor...
Vatandaş, evi hangi parayla aldığını ispatlayacak.
Vergi Usul Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, örneğin yıllık 50 bin lira gelir beyan ettiği halde 250 bin liralık ev alan kişiye Maliye, “Evi hangi parayla aldığını ispatla” denebilecek.
 Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi kaybını önlemek amacıyla mükellefe ispat yükümlülüğü getiriliyor. Birilerini hayli korku saldı… Ama kaçış yok, inlerine girecek bir bir uygulama…
03 Aralık 2014
DEGD Başkanı Meral’den Engelliler Günü Mesajı
Dünya Engelliler Gelişim Derneği (DEGD) Başkanı İslam Meral, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yeni yılda da duyarlılık kazanması ümidiyle.
08 Aralık 2014 
BİNBİR HATİMLER...
Erzurum’da yaklaşık 500 yıldır sürdürülen ’Binbir Hatim’ geleneği 12 Aralık Cuma günü başlıyor.
Yüzbinleri bulması, ilelebet devam etmesiyle.
30 Aralık 2014
Asgari ücret 2015 yılının ilk 6 ayı için net 949 TL, ikinci 6 ayı için 1.000 TL'ye çıkarıldı.
Yani önceki rakama göre 58 TL artmış.
YENİ YILDA EKMEK, ELETRİK, SU, DOĞALGAZ, AKARYAKIT gibi temel tüketim ihtiyaçlarının fazla artmaması dileğiyle… Zira işçi, memur, emekli  maaşları da aynı nispetlerde artmıyor mu?..
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.