Karşılaştığımız her millet için bütün vatandaşlarımızla, Türk Milleti olarak fikri doluluk, fikri birlik içinde olmalıyız!

Bilmem farkında mısınız; her yaşanan olayda bölünüyor, gruplaşıyoruz? Her siyasi konuşma veya her yöneticilerin tutum, davranış ve konuşmalarında hemen bir tarafta yer alarak; bizim gibi düşünmeyen insanlara hakaret hakkını kendimizde görüyoruz, kalbimizden çıkarıyoruz, ilişkimizi kesiyoruz! Bu durum kabul edilebilir bir şey değildir!

Çünkü Türkiye’nin düşmanları bunu istiyorlar!

Biz bölünmemeliyiz, bizi kimse bölememelidir.

Düşünce çokluğu zenginliktir!

Düşünce çokluğu, özgürlüktür!

Tartışmak, doğruyu bulmanın en güzel yollarından birisidir. Ancak; okuma alışkanlığı, bilgi elbette oldukça önemlidir.

Bir defa Kuran’ı kendi dilinde bir defa dahi okumamış insanların dini bilgileri tartışması akıl alacak iş değildir!

İnsanlarımızın birbirlerini sevmemesi, kabul edilecek bir durum değildir!

Hiç kimse kendi fikrinin veya siyasi liderinin, ya da eğer bir dini tarikat veya cemaati varsa dini liderinin her fikrinin doğru olduğundan emin olmasın! Her kimse ayrıştırıcı olanda hayır yoktur! Ayrıştıran, ayrılan, ayrılığa sebep olan hatadadır!

Siyasi görüşlerimiz bizleri karşı karşıya getirecek boyutlara taşımasın; buna izin vermeyelim!

Delil mi istiyoruz; buyurun!

“Her fırka, her grup doğru yolda olduğunu sanarak sevinmektedir” Müminun 53. Ayet!

“Dinlerinde tefrikaya düşüp, gruplaşan ve her grup da kendi inançlarını beğenip sevinen müşriklerden olmayın! Rum 32

“Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın, parçalanmayın, bölünmeyin! Ali İmran 103

“Dinlerini bölüp gruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir alâkan yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir”. Enam 159

“Ümmetim 73 fırkaya ayrılacak, 72’si Cehenneme gidecektir”! Hz. Muhammed (SAV).

Yarın başka başka milletler, devletler dost ve düşman olarak karşımıza çıkacaklardır. Hiç kimsenin dost olduğundan emin olmamakla beraber; karşılaştığımız her millet için bütün vatandaşlarımızla, Türk Milleti olarak fikri doluluk, fikri birlik içinde olmalıyız! Bu devlet yöneticileriyle en rütbesiz insan arasında yabancılara karşı aynı duygular demektir!

Bunun örneklerini tarihleri boyunca bize düşmanlık eden milletlere bakarak anlayabiliriz!

Ama hiç kimsenin kimseye fikrinden, düşüncesinden, ırkından, mezhebinden, dininden düşman olması, tavır alması, ötekileştirmesi doğru değildir; bunlar oldukça primitive (*1) ve artık değişmesi gereken durumlar, düşünceler, davranışlardır! İbadet, inanç özgürlüğüne her inançta olan insanlarımız saygı göstermek zorundadır; aksi yobazlıktır!

“Deki; Sizin dininiz size, benim dinim bana” Kâfirun Suresi 6. Ayet

İslam’ın herkesi Müslüman etmek, inanca ve ibadete zorlamak gibi bir emri bulunmuyor. Kuran’ı defalarca okudum, okuyorum ve böyle bir emre rastlamadım. Ateistlerin, deistlerin de herkesin kendileri düşünmelerini isteme hakları yok!

Tek yapmamız gereken saygı, sevgi!

İnsan sevgisi; insana, hayvana, doğaya saygısı olmayanın hangi düşünce ve inançta olursa olsun bir değeri olmaz!

(*1)=İlkel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.