HAVALAR SOĞUDU, SOBA SATIŞLARI FIRLADI

Iğdır sobacılar Çarşısı’nda soba ticaretiyle uğraşan Sebahattin Gülaras, havaların iyice soğumasıyla birlikte Ekim ayı başlarında soba satışlarında artış olduğunu söyledi.

01 Kasım 2012 Perşembe 15:58
HAVALAR SOĞUDU, SOBA SATIŞLARI FIRLADI

Sebahattin Gülaras, “Soba fiyatlarında geçen yılla göre değişen bir şey yok. Bu yıl sobalara zam yok. Geçen yıl kömür sobası 200 ile 800 TL arasında, normal sac sobalar ise  30 ile 80 TL arasında değişiyordu. Fiyatlarda bir değişiklik olmadı, bu sezonda aynı fiyatlar geçerli” dedi. Babasından öğrendiği mesleği devam ettirdiğini belirten Sebahattin Gülaras , “Maddi durumu iyi olanlar fabrikada üretilen tuğlalı, kovalı sobaları tercih ediyorlar. Olmayanlar içinde kendi üretimimiz olan kalın sacdan imal ettiğimiz daha ekonomik sac sobalarımız mevcut” diye konuştu. Soba almak için gelen vatandaş  Erkan Kızıl’da, “Bu yıl havalar soğuk geçecek gibi gösteriyor.Yılın ilk karının Ağrı dağına yağması havaları azda olsa soğuttu. Sobam eskiydi, bu kış zorluk çekmeyelim diye bizde tedbir olsun, soba fiyatlarında ani artış olmadan alalım dedik” diye konuştu. Doğu Anadolu Bölgesinde şehir merkezlerinde genelde tuğlalı kömür sobaları tercih ediliyor. Kömürün kalorisinin yüksek olması nedeni ile tercih gören fabrikasyon sobalar kırsal kesimlerde yerini sac sobalara bırakıyor. Dağlardan toplanan geven ve tezek ile ısınan vatandaşların tercihi daha ekonomik olan sac sobalar. 

Editör

Son Güncelleme: 01.11.2012 16:41
Anahtar Kelimeler:
Soba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.