CAMİNİN MİNARELERİ ERMENİSTAN'DAN GÖRÜLECEK

Iğdır'da yapımı devam eden Merkez Camisi'nin 70 metre yüksekliğindeki minareleri, komşu Ermenistan'dan görülecek.

07 Kasım 2012 Çarşamba 15:10
CAMİNİN MİNARELERİ ERMENİSTAN'DAN GÖRÜLECEK

Bağlar Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan ve inşaatının yüzde 70'i tamamlanan camide, aynı anda 6 bin kişi namaz kılabilecek. 2 bin metrekare alan üzerine kurulan merkez caminin 70 metre yüksekliğinde 4 minaresi olacak. İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Diyanet ve hayırseverlerin yardımı ile yaptırılan camide kapalı oto park, kurban kesim yeri, morg, Müftülüğün hizmet binası, konferans salonu, Kuran kursu, tuvalet, dernek odası ve kütüphanenin bulunacağını ve iki yıl sonra bitirilmesinin planlandığını bildirdi.

 

Selimiye'nin kopyası
Cami için 3 milyon liraya ihtiyaç duyduklarını belirten Cüneyt Kulaz, "Minarelerin yüksekliği 70 metre olduğu için Ermenistan'dan bile görülecek. Böylesine muhteşem bir camiye sahip olmanın mutluluğu içindeyiz. Merkez Camisi, Edirne'deki Selimiye Camisi'nin bir kopyası olacak" diye konuştu.  Caminin yapımında görev alan 24 yıllık minare ustası Abdulkerim Usta, "Merkez Camisi'nin yapmaya çalıştığım üçüncü minaresi benim meslek hayatımda bugüne kadar yaptığım 103'üncü minare olacak. Cami bittiğinde muhteşem bir görüntüye sahip olacak" dedi.

 

Editör

Son Güncelleme: 07.11.2012 21:37
Anahtar Kelimeler:
Iğdır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.