Servetlerini sömürge üzerine kuran Fransa, sömürgeden elde ettiği gelirleri ile zengin olmuştur. Adam Smith’in ekonomisindeki olmazsa olmazı olan üretime de ağırlık vermiş ve durmadan üretmiştir.

Sömürge üzerine kurulan servetlerde kan ve gözyaşı ana malzemedir! Bunu tarihe bakıp Cezayir ve Libya’dan görebiliriz! Büyük düşünce ve özgürlük için canını verebilecek adamlarının aynı Fransa’dan çıktığına inanmak zordur.

Voltaire’e burada kulak veriyorum; Fransa’yı tanımlıyor: “Yarısının deli, bazılarının fazla hilebaz, diğerlerinin genel olarak fazlaca nazik ve ahmak, bir kısmının ise aklı başında olduğu farklı farklı bölgeler var! Fakat hepsinin ortak paydası aşk, ikinci olarak iftira, üçüncü olarak da saçma sapan konuşmadır” der Candide’de”!

Bir milleti veya bir ırkı üstün tutmanın veya yerin dibine sokmanın mantığı yoktur! Fransa’nın bu özelliklerini taşıyan hatta onlardan daha negatif durumlara sahip olan yapıdaki insanlar her ülkede vardır. Korkarım ki bizde de vardır! Bizi onlardan ayıran önemli bir özellik tarihte sömürge ülkesi olmamamız, katliamlar yapmamamızdır. Bu çok önemli bir özelliktir, iftihara layıktır!

Siyasallaşan, her millet, her din amaçlarını gerçekleştirebilmek için insanlığa ait her kuralı yok sayacaktır.

İnsana ait yaşam hakları, sosyal haklar, özgürlük, din ve düşünce hakları siyasallaşan güçler karşısında değer taşımazlar!

Fransa’nın 2020 yılında Türkiye’ye karşı Yunanistan ile ortak harekât tavrı Fransa halkının değil, siyasi yönetimin tavrıdır!

Yunanistan ve Fransa Türkiye’yi işgal ettiklerinde, arkada gözyaşı ve kanlı hatıralar bırakmışlardır!

Bizim geniş ve dar zamanlarda hep yapmamız gerekenler var!

Milletimizi siyasallaşmalardan, gruplaşmalardan, hizipleşmelerden uzak tutmaktır! Emperyalist ülkelerin tarzı önce ülkeleri kamplaştırmak, din ve mezhep cemaat kavgalarına sokarak milli birliği bozmak, sonra istedikleri sonuçları almaktır. Tıpkı sömürecekleri ülkeleri üretemeyecek duruma getirdikleri gibi!

Millet olarak okuyacağız, beyin olarak gelişeceğiz, sonra üreteceğiz, sonra daha çok gelişeceğiz! Üretmeden olmaz, olmuyor, olmayacak!

Sonra güçlü olacağız!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.