Uzun bir süre Murat Kılıç olmuştu, gözünün içine bakılan adam.
Ben de bir kaç defa şahit olmuşumdur.
Birileri tarafından sırf Belediye Başkan adayı olabilmek için 'bayağı bir yetkili' diye onun gözününün içine bakılırdı o zamanlar.
Arzen'de kahvaltılar yapılır, Kılıçoğlu'nda kahveler içilirdi..
Sadece mutfağında çay, salep değil, adam da kaynardı..
**
Bir ara Recep Akdağ'dı, tam gözünün içine bakılan..
Ankara su yolu edilmişti..
Herkes de Meclisteki odasını o zaman keşfetmişti!
Adı Büyükşehir adayı diye her geçişinde herkes onun gözünün içine bakardı..
Bakan da değildi ama bayağı bir 'bakılan'dı o zamanlar..
***
Benim bile taa Ramazan'da 'Bir daha aday edileceğine inanmıyorum' dediğim Ahmet Küçükler bile bir ara gözünün içine bakılan adam olmuştu..
Hemi valla, hemi billah.
Ne olur, ne olmaz, yeniden Büyükşehir adayı 'edilir-medilir,' aday belirlemede etkili 'olur-molur' diye onun da etrafında az pervane dönülmemişti bir aralar.
Tesadüfen karşılaşmalar olurdu bazen, olduğu yerlerde bir şekilde bitilinirdi!
***
Laf aramızda, bir yazımda 'Başbakan eğer bir gün olursa beni telefonla ararsa, kimin aday edilmesi gerektiğini söylerim' demiştim, o gün öğleden sonra adaylık beklentisi olanlardan birisi, beni telefonla aramıştı.
Şaka yollu da olsa, ''Sayın Başbakanımızın işi belli olmaz. Bakarsın arar. Ararsa sen yine de benim adımı söyle, olur mu?'' demişti.
Benim bile gözümün içine bakıldı be!
O kadar yani!
***
Bugün bakıyorum da gözüne bakılan adam falan da azaldı.
Kalmadı gibi..
Kala kala bir Muhyettin Aksak kaldı, bir de Mehmet Sekmen!
Murat Kılıç Büyükşehir adayı edilmedi diye Muhyettin Aksak'a da bakılıyor ama artık gözünün içine değil!
Garip ama gerçek!
Göz ucuyla bakılıyor ona artıkın!
***
Ama Sekmen mi dersen, doğru adres!
Serbestsin.
Seni göreyim.
Bak bakabildiğin kadar onun gözünün içine!
Çekinme..
Sıkılacak falan bir şey yok.
Hoş o da birisinin gözünün içine baka baka oraya geldi.
Artık Suriyeli, Afganlı yeni komşularımız bile biliyor ki, biraz da merkez ilçe belediye başkan adaylarının kaderi, onun tutumuna bağlı.
***
Hayır, o değil de, şunun-bunun gözünün içine bakmakla o kadar meşgul oluyorsun ya, bilmiyorum asıl gözünün içine bakman gerekecek olan 'seçmeni ihmal edersin', ondan korkuyorum!
--
NOT 1: AK Partisi İl Başkanı Murat Kılıç'ın, ülke gündeminde yeralan gelişmelerle ilgili bir açıklamasını henüz okumadım. Ya da bir açıklaması oldu, kaçırdım. Bir yurttaş olarak iktidar partisi İl Başkanının yapacağı açıklamaları merakla bekliyorum.
NOT 2: Memur Sen'in Başkanıydı sanırım, beyanatını gördüm bugün. 'Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor' diye buyurmuş! Haberin yorumlarına baktım, bir yorum dikkatimi çekti. Biri, bu açıklamayı yapan Başkana 'Senin önünde Zaman Gazetesi olurdu. Sanırım şimdi geldiğimizde masanda göremeyeceğiz' diyordu!
NOT 3: Bir de Erzurum'da ekonomik durgunluktan sözedilir, durulur. Bugünden itibaren 'satış'lar başladı, piyasalar bayağı bir canlanacak!
NOT 4: ETSO Yönetim Kurulu üyesi ağabeylerimizden Celallettin Çetinkaya, annesini kaybetti. İstanbul'da defnedilen merhumeye rahmet, Celalettin ağabeyi ile yakınlarına başsağlığı dilerim..
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Faruk KIZILKAYA 2013-12-24 08:31:39

tebrik ediyorum lezzetli bir yazı olmuş. ömer bi̇ni̇ci̇ beni̇m yazimi okusun ben daha adi̇l davranacağim, emi̇n olabi̇li̇rsi̇ni̇z. doğru okunduysa vedat abi, gerçekten adil davranmış ve gerçek bir gazeteci gibi durması gereken yerden bakmış olaya. resim bozuksa vedat abi ne yapsın?

Avatar
ÖMER BİNİCİ 2013-12-24 01:23:43

bence haberci̇ olarak çok adi̇lsi̇ni̇z bütün parti̇leri̇n haberi̇ni̇ yapmişsiniz mesala 1 haberi̇ni̇z akp 2 haberiniz akp 3 haberiniz yine akp .lütfen adi̇l olunuz her parti̇yeeşi̇t olunuz