Referandumla ilgili, bir kritik yapma furyasıdır almış başını gidiyor.

Herkes kendi başarısına ve başarısızlığına haklı sosyolojik temel dayanaklar ve mazaretler üretmeye ve belirlemeye çalışırken

Maalesef ki küçük ve orta kafalılıkları kapasitesince ya kişilere yada olaylara sebepler silsilesi etrafında anlam yüklemeye çalışıyor.

Toplumun fikri ve zihni mesajından bihaber müneccimlik yarışında ise tam yol devam.

Birkaç madde ile bu naciz yüreğimiz ve fikri kırıntılarımız çerçevesinde referandumla alakalı buyurun sebep ve sonuç odaklı bir tahlilde bizden haşa müneccimlik iddiamız da yok.

1- 15 Temmuz hain paravan örgüt FETO kalkışması ve uluslararası kuşatma operasyonu bastırıldıktan, boşa çıkarıldıktan ve kontrollü yönetildikten sonra başlatılan OHAL uygulamaları ile terörize unsurları bertaraf etmeye çalışırken, üzerinde uygulanan topluma korku ve gelecek endişesi yüklemiştir, toplum bu haleti ruhiye ile referanduma girmiş daha güçlü çıkması gereken evet blokunun etkisini azaltmıştır.

2- İnsan kendisine korku salan ve endişeye sürükleyen unsurların unutmayınız ki aslında gizli düşmanıdır, bu sebepleri ortadan kaldıracak fırsatı referandum olarak görmüş bu sebeplerin ortadan kalkmasına yönelik, Ülkenin ve Devletin beka problemine rağmen şahsi korkuları ve endişeleri ile tercih yapabilmiştir.

3- Hain darbe kalkışması ve kuşatması sonrasında çıkarılan OHAL kapsamındaki KHK' lar yaşla-kuruyu, hainle-mütedeyini, mazlumla-zalimi, suçsuz ibadet üzere tabanla- suçlu tavanı, kısacası at izi ile it izini, sapla - samanı karıştırmış çorbaya çevirmiş, bir algının Toplumda oluşmasına vesile olmuş, darbe akabinde sağlanmış yaklaşık %70'lik bir Milli ve Manevi sinerjiyi maalesef ki törpülemiş ve eritmiştir.

4- Kripto Fetocu bilinenlerin bir bedel ödemeden, kendilerini siyasetin, ticaretin ve bürokrasinin içerisinde gizleme mutakabiliyeti referanduma evet bloku içerisinden anlamlı bir kan kaybedişe sebep olmuştur.

5-Fetocu oldukları toplumca bilinen, olmasalar da Feto’ya sosyolojik, bürokratik, ekonomik ve siyasi katma değerleri ile bu milletin başına bela olmalarına sebep milletvekillerinin, belediye başkanlarının, adli, idari, siyasi, ticari, bürokratik unsurların,

Benim Fetocum mazlum, benden olmayanlar suçlu anlayışı ile aleni bir çifte standart uygulamalar, aynı hatayı veya suçu işlemiş olanların terazinin farklı kefelerinde yargılanması, sorgulanması sosyal refleks ve reaksiyon olarak referandum sonuçlarına tesir etmiştir.

6- Ülkenin normalleşmeden, demokratikleşmeden OHAL şartlarında Referanduma gidilmemesi gerekliliği anlaşılmıştır.

7-Ülkenin Beka problemi ile karşı karşıyayken, ülkeyi ve milleti bu dehlizden çıkaracak tam teşekkülü bir Anayasa değişikliğinin, 18 Madde ile sınırlandırılması ve kişisel erk oluşturma manupilasyonu bir algıya dönüşmüş, toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak, inandıracak ve idealize edecek köklü reformlar çerçevesinde toplumun köklü problemlerine çözüm üretecek maddeler neden yok algısı ile sorgulanarak,

Devleti ve Milleti güçlü ve mutlu kılacak bir değişim ve dönüşüm içermesi gerekliliğinin mesajları verilmiştir.

8-Şüphesiz Devlet dosta güven düşmana korku salan bir mekanizmadır, Her iki haslet ve özelliğinde ölçünün ve dozajın kaçırılmaması mesajı toplum tarafından referanduma yüklenmiştir.

9- Ulusal ve Uluslararası refleksler ile bir anda alt üst olan ekonomik denge, alınan önlemlere rağmen toplumun bedel ödemesine, iş kaybına, mutfağına ateş düşmesine ve en önemlisi yatırımcıyı ürkütmeye, kaçırmaya yetmiş bu süreçte referanduma sirayet etmiştir.

10- Dış politikadaki güç odaklı devletler arasında ki git gellerimiz, kendi aralarındaki bölgesel aktörlüğe alet edilişimiz, sınırımız ötesinde ki terörize devlet ve örgütlere insiyatif bırakacak hatalı politikalara sürüklenişimiz ve bedelini yaklaşık 3 milyonluk Suriyeliye bakıcılık görevlendirmesine maruz bırakılışımız referandum sonucuna tesir etmiştir.

11-En ileri medeniyetler ülkesi olma idealimiz maalesef ki, dünyadan, Avrupa’dan tamamen soyutlanıp, kopma noktasına gelmiş nihai ortadoğu ülkesi olma korku ve endişesi toplumda aksi yönde seyretme boyutu ile referandumu etkilemiştir.

12- Öğretmen ve Memur alımlarında KPSS sınavının sadece baz alınması gerekliyken, mülakat sınavı ile torpil ve tavassuta imkan sağlanması özellikle gelecek endişesi taşıyan, atanmayı bekleyen üniversite gençliğinde aksi yönde tezahür etmesine ve referandumu etkilemesine sebep olmuştur.

13-Referandum propagandası süresince, devletin ve belediyelerin adeta seferberlik ilan etmesi, devlet imkanlarının tek taraflı seyretmesi, toplumun adeta evet propagandasına boğulması, zaten ekonomik dar boğazda olam Millete gına getirmiş bu imkanları dar boğaza rağmen seferber edilmesinin sorgulaması sonuca tesir etmiştir.

14-Yine Ülkenin ve Milletin ağır sosyal ve ekonomik travmadan geçtiği bir süreçte, bir çok iktidar mensubu belediye başkanı, bürokrat ve yöneticilerin israfa, harama, yolsuzluğa, talana alet ve ortak olmalarına rağmen veya toplumda böyle bir algıya sebep oluşlarına rağmen,bunlara sessiz kalınması, göz yumulması, görmemezlikten gelinmesi referandum sonuçlarına tesir etmiştir.

15- Referandum Propogandısın ilk başlarda ve yoğunlukla büyük zaman aralığında EVET- HAYIR, HAİN OLMAYAN VE HAİN ikileminde toplumu tehlikeli kaplaşma ve kutuplaşmanın eşiğine sürükleyebilmek algı sürecine refleks ve reaksiyon olarak geri dönmüşmüş ve etkilemiştir.

16-Velhasıl Millet için yola çıkıp, millete samimiyetten uzaklaşanlara, millete rağmen politikalara alet olanlara, Milleti cahil, zavallı, kendilerine muhtaç, güdülmesi elzem gören kendilerini vazgeçilmez olarak değerlendirip, mezarlıkların vazgeçilmezler ile dolu olduklarını unutanlara, anlamlı bir uyarı mesajı herkese ve herkesime yüklenmiştir.

Hata ve eksiklikleri ile; Yüreğimizin el verdiği, kalemimizin döndüğü, kelamımızın yükselebildiği oranca referandum meraklısı müsebbip ve müstevlilere atfen bir tahlil yapmaya çalıştık. Anlaşılabilmiş olmak dileği ile...

Referandum sonuçlarının kıssadan hisse bir ders niteliğinde Ülkemizin ve Milletimizin birliğine, beraberliğine, güçlü devlet, güçlü millet idealine, Tam bağımsız lider Ülke Türkiye'ye, Mutlu, müreffeh, korkmayan, geleceğinden endişe duymayan Müslüman Türk Milletin hayrına vesile olmasını Cenab-ı ALLAH' tan niyaz ederim.

selam-saygı-dua

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.