Güngör hoca; bu yalaka müptezelleri dalkavuk tüccarı olarak nitelendirir.!

Bu tiplerin meselesi, davası aslında memleket, dava, doğup yetiştiği şehir, kader birlikteliği yaptığı dava arkadaşları, şahsiyet ve menfaatlerini endeksledikleri liderleri, müdürleri, başkanları değildir.!

Onlara mana ve anlam yükleyen, sorumluluk ve görev atfeden sevenleri, liderleri bu menfaatizmin sürüngenlerini aslında adam bilseler de zerre alakaları yoktur.!

Odun cinsinden oldukları için koltuklarının yüksekliği oranında kasıntı, görevlerinin büyüklüğü oranında ukala, jakoben, güçün ve güçlünün karşısında da bi okadar bukalemun ve sülük karışımı bir silik şahsiyetli türlerdir.!

Kim mi? Onlar; sosyal ve ictimai hayatınızda bir çok yerde karşınıza çıkarlar.!

Ayakçılık ve yalakalık şahsiyetleri ile özdeşleştiği için fikri, zihni ve inancı temeli olmayan bir omurgasızlıkla her kalıba, şekle, zihniyete dönüşüp evrim teorisyenlerine şapka çıkartırırlar.!

Ruhları hezat mezat ıspanak fiyatına semt pazarında satıştadır her dem, alıcıları da kendi itibarlarını yükseltecek zannı ile bu padişah soytarılarını almaktan, kullanmaktan, pekte imtina etmezler.!

Silik şahsiyetleri, karın tokluğu ve koltuk dertleri oranında ucuzdurlar, emrinde olduklarını asla rahatsız etmezler, ayak bağı olmazlar, doğruyu, hakkı ve hakikatı dile getirmekten ise kendi menfaatleri adına yanlışa sarılma adına doğruyu rahatlıkla feda ederler, gambazlarlar.! ispiyonculuk ile kendi konum ve koltuklarına asla kimseyi ortak etmek istemezler.!

Güç ve güçlüye karşı, mahcup, efendi, sevecen ve bilgedirler.! Ama astlarına karşı bi o kadar, tepeden, kibir ve ene müptelasıdırlar.!

Memleketinin, şehrinin, kurumlarının, insanlarının aleyhine yol açabilecek durumlar, olaylar, sorunlar karşısında üstlerine itiraz etmekten, doğruyu savunmaktan korkup, koltuk kaybetme endişesine kapılıp, ilke, ideal, ahlak, şahsiyet kaybetme pahasına üstlerine asla hayır diyemezler, bu yanlış diyip doğruyu tavaf etmektense, kendi menfaat ve koltuklarının etrafında iyi gerdan ve kalçayı kıvırırlar.!

Onlar için Vefa İstanbul’da bir semt, omurga ve karakter ise zayıflıktır.! Sahte gülümsemeler, riyakar alkışlar eşliğinde liderlerin, müdürlerin, başkanların peşinden hazır kıta koşarlar, coşarlar ve her defasında kendi menfaatlerine bir talih kuşu gibi konar ulaşırlar.!

Çokta narsistirler, önlerinde takla attıkları liderlerinden, müdür ve başkanlarından ise aslında kendilerine aşıktırlar.!

İlahları, liderler, müdürler, başkanlarıdır, acıkınca onları karın tokluğuna yiyebilecek kadar hunhar, alçak ve asalaklardır.!

Asıl Tapındıkları ise ; para ve koltuktur ilham kaynakları şeytandır.! Kıblelerine gelince dedikya koltuktur, makamdır, paradır, şahsi menfaattir.!

En önemli meziyetleri iltifat ve övgüde sınır tanımayan söylev ve demeçleridir, alkışlamak da mahirdirler, en önemli uzuvları dilleri ve elleridir

Biriyle her nevi menfaati tutarlar, diğeriyle de bu menfaati sunanların ellerini ayaklarını öper yalar yutarlar.!

Zorluklar ve sorunlar karşısında suda ki balık gibidir kayar ve kaçar giderler.! Tereyağı gibi sorumluluk kabul etmez hep su üstüne çıkarlar .!

Kula, koltuğa ve menfaate kulluk ettikleri için kuldan kulluk beklerler.! Kağıt mendil karakterleri ile biat eder ve biat isterler.!

Kıyakçı yalaka tayfası ayakçılar için liyakat, ehliyet, devlet, millet, dava yoktur, kendi ekseninde menfaati devşirebiliyorlar ise bu değerler bir sembol, aksi durumda menfaatinin ötesi tufan olsa umurunda değildir.!

İllüzyonistler kadar gerçek, dansözler kadar kıvrak, artistik cimnastikçiler kadar esnek, donkişod kadar kahraman, yan kesiciler kadar itibar hırsızı, insanlardan geçinecek kadar asalak, uğruna ölünebilecek değerler karşısında da korkaktırlar.!

Yalakalar, koktuğu ve konumu muhafaza etmek için riske girmezler, sorumluluktan kaçarlar, onlar için insiyatif almak harakiri aptallığından ibarettir.!

Başkasının ; başarısına karşı yağmacı, başarısızlığı karşısında ispiyoncu , ganbazcı, tehlike ve risk karşısında ise sığınmacıdırlar.!

Az olsun benim olsun, kim olursa olsun bana tabi olsun yaşam felsefeleri olup, kendilerini aşacak kimseyi istemezler, engellerler, lavabo gideri tıkaçlığında pekte mahirdirler.!

Velhasıl kendi menfaatleri adına sarmaşık.! başkalarının menfaati karşısında ayrık otu.! korktuklarına karşı sırnaşık .! Yüzsüz.! ve Utanmazdırlar.!

Devletler, Milletleler, Liderler, Müdürler, Başkanlar İstikbale ancak yalakalar üzerinden değil , bunlardan vazgeçebilmekle ulaşabileceklerdir.!

Yine Güngör hocadan yalaka mağdurlarına bir nasihat; Aynen rüşvet suçu gibi, yalakalığın alıcısı olmazsa, satıcısının malı elinde kalır. vesselam

selam saygı dua...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.