BB Erzurumspor yeni sezon hazırlıklarına devam ededursun, ‘fitne fücur’ sezonu açılmışa benziyor! Ben bunu dün sabah Yüksek İrtifa Merkezi’nde taktik idmanı yapan Erzurumspor’un hocası Mehmet Altıparmak ile konuşurken anladım. Son günlerde yaşananlardan sonra moralinin bir hayli bozuk olduğunu sandığım o hoca yoktu karşımda. Aksine işine dört elle sarılmış, bir an önce sezona girmeye odaklanmış hırslı bir adam gördüm. İdman sonrasında ayaküstü yaptığımız kısa sohbette ‘takımı karıştıran bir grup’ olduğuna dikkat çeken teknik adam, o esnada sahada olan oyucuları işaret ederek , ‘no problem’ der gibiydi! Oysa idmana gitmeden önce hoca yollanmış, Okan Buruk çağrılmış, pirimlerini alamayan oyuncuları kazan kaldırmıştı! O kadar mış, miş, müş vardı ki takım daha lige başlamadan küme bile düşmüştü!

***

Peki, şampiyonluk pirimleri ile patlak veren, Mert Nobre ve Burhan Eşer gibi 2 as oyuncunun kadro dışı bırakılmasıyla sonuçlanan gelişmeler masum ve de sıradan olaylar mıdır? Elbette ki hayır! Ama, bu pirim meselesi bu kadar büyütülecek mesele midir, elbetteki hayır! Bir şekilde o pirimler ödenecek. Ama bugün ama yarın. Burada tek problem, yönetimin Topuk Yaylası’nda iken pirimlerin Erzurum’a dönüldüğünde ödeneceği vaadidir. Bu vaadin dönüşte yerine getirilmemiş olmasından kaynaklı bir sorun gibi duruyor. Teknik direktör Mehmet Altıparmak, şampiyonluk pirimlerinin ödenmesi konusunda en küçük endişelerinin olmadığını belirtirken sanki hem Nobre’nin hem de Burhan’ın anlık kararla cezalandırılmasından rahatsız gibiydi. Ya da ben öyle sandım.. Ama, bu saatten sonra yemesin içmesin yönetim bu oyuncuların pirimlerini ödemenin yollarına başlasa iyi olur. Yoksa Nurullah Pala’nın dediği gibi bu kartopu büyür, Allah muhafaza yarın çığ olur, altından kalkamayız!

***

Adate puanlı bir resmi maç havasındaydı dünkü seyrettiğim çift kale. Hücumcu yönüyle tanıdığımız Altıparmak, gol istiyordu, dün yine hücum ağırlıklı bir çalışma peşindeydi. Sık sık çabuk ve hızlı olunmasına vurgu yaptı. Sakatlıkları bulunan kaleci Hakan ve Erhan Çelenk’in yeralmadığı idmanda Tolga’nın bir pozisyonda sakatlanması teknik heyeti çok korkuttu. Yeni transferler İbrahim, Özer, Emrah ve Leo, çift kalenin her ki yarısında da beğendiğim oyuncular oldu. Alt yapıdan gelen ve hazırlık maçında A.Gücü filelerini havalandıran genç Osman’ın yine şık bir golü vardı, hem hazırlanışı ve hem de filelerle buluşması olağanüstü güzeldi. Rus oyuncudan bir şey anlamadım ama takım arkadaşlarının ‘Ci’ diye seslendiği Gilles’in de kalite bir kumaş olduğu gözden kaçmadı. Savunmada adamım Lokman yine dün idmanda da maçta gibiydi, Allahım nazarlardan saklasın onu. Özetle, dün idmanı izlediğimde ne yalan söyleyeyim, şampiyonluk pirimlerini beklediği için çalışmayan ve somurtan bir takımın aksine lige hazır sinyali veren bir ekip gördüm.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Anladım! Yar’la bir olmayınca yer’le bir oluyor insan! (Can Yücel)

DUVARIN DİLİ : Şimdi sana çay söylesem onu da soğutursun!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.