Ülkesi ve Milleti ile Türkiye Cumhuriyetine yönelik son yıllarda sistematik bir zihniyetle başlatılan darbe mukabelelerinin en sonuncusu son günlerde ki ekonomik darbe girişimidir.

Basiret ve ferasetten yoksun idarecilerin ihmal ve yanlışları, iç ve dış ihanet odaklarının ihanetleri ile Yine yeniden İstiklal ve İstikbal mücadelesi verme noktasına getirilen Aziz Türk Milletinin;

Devletinin ve Milletinin yanında, feraset ve feragatle, takdire ve tarihe şayen bir özveri ile onurlu ve omurgalı duruşu inşaallah bu son ekonomik haçlı saldırısında bertaraf edecektir.

Lakin milletin yoğun bir kısmının canı ve malı pahasına bu fedakarlığı sergilerken

Bu ekonomik Haçlı saldırıyı sosyal, siyasal ve ekonomik fırsata dönüştürmeye çalışan

Tabiri caiz ise hala dolarla yatıp, dolarla kalkan, internette en fazla döviz sayfalarının arandığı , tarandığı bir garabetle karşı karşıyayız.!

Yine eldeki dövizini, altının bozdurmayıp, düşüş ve yükseliş arasında salvo yapıp kısa sürede zengin olmayı ülkesinin İstiklal ve İstikbal mücadelesine tercih eden zavallılar ile karşı karşıyayız

Ve yine spekülatif döviz yükselişini fırsat bilip stokta ki ürünlerine fahiş zam yapıp fırsatçı stokçuların alçaklığı ile karşı karşıyayız.

Ülkenin üretime dönük acil ve öncelikli yatırım yapma mecburiyeti dururken

Hala daha harcama kalemlerinde har vurup harman savuran,

Üretime katma değer sağlamayan kalemlerde yatırımdan yatırıma koşan,

Milletin ağır vergileri ve üretimleri üzerinden, makam odalarını, makam otolarını yine yeniden dizayn etmeye çalışan

Yetim hakkı üzerinden israf ve yolsuzlukta sınır tanımayan

Bırakın devletine gelirini bağışlamayı, iş ve ihale takipçilerinin gelirine gelir katmaya çalışan

Devletini ve Milletini döviz üzerinden ithal teknoloji araç gereç ve para ile üretime katkısı olmayan yatırıma sürükleyip dışarıya borçlu mahkum ve mecbur bırakan

Siyasetçilerin, idarecilerin, Belediye Başkanları, özel ve kamu müdürlerinin, şirket yöneticilerinin, stokçuların, döviz ve altın avcılarının,

velhasıl doğrudan ve dolaylı Türk Milletini ekonomik sıkıntı ve saldırının eşliğine getirenlerin harici bedhahlardan, hainlerden pekte farkı olmayıp ihanetin tam kendileridir.

Velhasıl dünden bugüne maruz kaldığımız siyasi, ekonomik saldırıların birinci derece de ki müsebbipleridir

Kısa sürede iplikleri ve şahsiyetsizlikleri pazara çıkarılıp sosyal ve hukuki müdahale ile kamu oyuna ifşa edilmelidir.

Cebindeki 10 doları bile bozdurup, çeşitli yerli malı kampanyaları ile kazancından feragat edip ülkesine ve milletine yokluk ve yoksulluk içerisinde bile katma değer sağlamaya çalışan bu Necip milletin feragati, samimiyeti, fedakarlığı inşaallah sizler gibi hainleri Allah cc ve Tarih huzurunda rezil ve rüsva edecektir.

Ve onlarca yıl öncesinden günümüzde ki ihaneti ve basiretsizliği ön görüp Türk Gençliğinin dikkatini çeken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ;

Gençliğe hitabesini yine yeniden defalarca okuyup ders çıkarmaya siz kıymetli gönüldaşlarımı, Gönül dostlarımı davet ediyorum.

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır.

Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!

Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.

Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927)

selam saygı dua…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.