Sonbahar yağmurları ile birlikte Palandöken’e kar yağdı, hava sıcaklıklarında önemli ölçüde azalma oldu. Sararan ve savrulan yapraklar gibi önemli değerlerimizi de kaybetmeye başladık. Önce Avukat Tuncer Aktaş’ı, ardından da bilge insan Nurullah Aydın’ı sonsuzluğa uğurladık.

Erzurum Lisesi mezunu olan Nurullah Aydın,1982’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1983- 1990 yılları arasında Erzurum, Tokat, Artova, Zile, Demirözü, Digor ve Tuzluca'da hakimlik, Boyabat ve Sivas'ta savcılık yaptı.
‘Jet hakim’ olarak ünlenen Aydın, ‘Yılın hukukçusu’, ‘Yılın en başarılı yazar’ ödüllerini kazanmıştı.
Hakim Nurullah Aydın, 1989 yılında görev yaptığı Bayburt'un Demirözü ilçesinde, ev bulamadığı için çadır kurmak zorunda kalmıştı. O yıllarda Günaydın Gazetesi Erzurum Temsilcisi olan Süreyya Çarbaş, çadırda yaşamak zorunda olan yargı mensubu Aydın’ın haberini yapmıştı. Bu haber Çarbaş’a, merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden ödül kazandırmıştı. Nurullah Aydın ise aynı haber yüzünden soruşturma geçirmiş ve daha sonra istifa etmişti.


Aydın 1990’da bir süre
DYP’de siyaset yaptı. Sonrasında ise Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde İletişim Hukuku öğretim görevlisi olarak çalıştı. Akademik kariyerini tamamlayan Prof. Dr. Nurullah Aydın’ın sosyal medya ile arası çok iyiydi.
Farkı farket, Düşün, Sorgula, Tanı, Anla, Güven” özdeyişini ilke edinen Nurullah Aydın, bir süreden beri kalp rahatsızlığı çekiyordu. Ama bir şehit haberi duydu mu hemen “Yüce Türk Milletine Başsağlığı” diye başlayan mesaj yayınlardı.
Geçen 21 Ekim günü, Ankara Barosunun 65. Genel kuruluna katılmıştı. Nurullah Aydın, bu günle ilgili şu paylaşımı yapmıştı:

“Çok ağır hasta olmama rağmen sabah gidip oyumu kullandım. Bu benim ilk oy kullanmamdı. Anlamlıydı. Yargı'nın savunma ayağı olan avukatlıkta meslektaşlardaki dinamizmi gördüm. Saygılı, gülen yüzler. Toplumun çağdaş değerlerle, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ilkelerine dayalı devlet yapılanmasına yeniden dönüşte, avukatlara ve örgütlü yapıları Barolara büyük görevler düşmektedir.”
Hastanede tedavi gördüğü süreçte Aydın “Güneş kadar sıcak, kar tanesi kadar berrak, yağmur kadar saf ve temiz, aklı, bilim ve sanatı esas alan, aydınlanmış, aydınlatan, duyarlı, yiğit vatan evlatlarına; sağlıklı, enerjik, mutlu bir gün dileğiyle” diye mesaj atmıştı.
64 yıllık yaşamına 26 kitap, yüzlerce makale, köşe yazısı sığdıran, ülkesini seven, aydın ve saygın bir insan olan Nurullah Aydın ile ilgili son haber şöyleydi:

“Eski Hakim, Cumhuriyet Savcısı, Akademisyen, Avukat Nurullah Aydın vefat etmiştir.
Cenazesi 25 Ekim 2018 günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camisinde kılınacak ikindi namazını müteakiben Karşıyaka Mezarlığına defnedilecektir. Nurlar içinde yatsın.”
Eserleri ile yaşayacak olan Aydın’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.