Bu bir tercih meselesi. Aynı anda televizyondan yayınlanan bir maç olsa, o maça bakarım ama anlatımını o esnada illa ki radyodan dinlemeyi tercih ederim. Öteden beridir öyleyimdir, radyodan maç dinlemelere doyamam. Hele de o radyoda anlatan tanıdığım bir TRT spikeri ise, o zaman değmeyin keyfime. Mesela ben BB Erzurumspor’un iç sahadaki maçlarını statta seyrederken bile izlediğim bu maçı aynı anda radyodan dinlemeyi çok istemiş, hayalini kurmuşumdur. Hayatımda ilk defa bu mutluluğu geçen Cuma yaşadım. BB Erzurumspor’un 1-0 kaybettiği Ankaragücü maçını hem statta canlı seyrettim hem de aynı anda çıplak gözle izlediğim bu maçı radyodan dinledim! Hem de o maçı anlatan spikerin yanında! Evet, Cuma günün oynanan maçı, TRT’nin kendisine ayrılan locasında maçı anlatan spikerin yanında hem izleme hem de dinleme lüksünü yaşadım. Hayatımda bir ilk’ti bu benim için. Çocuk gibiydim! Nasıl sevindirik oldum, bilemezsiniz. TRT’nin yayın yapım görevlileri sevgili arkadaşlarım Talip Akpınar ve Murat Avar’a, bana hayatta mutlu olduğum anlardan birini yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Sağolsun, varolsunlar. O anlar benim için hem mutluluk hem de gurur verici anlardı.

***

Maçı anlatan spiker, yine anlatımlarını daha önceleri çok dinlediğim bir spikerdi, Alper Bakırcıgil’di. Maçı anlatırken yanında olmamın kendisi için mahsuru olmadığını söyleyerek ne kadar nazik olduğunu da göstermiş oldu, ayrıca gönlümde taht kurdu. Bakırcıgil 21 yıllık spiker. Aynı zamanda da TSYD’nin Ankara Şube Başkanı. En son seçimi 3 adaya karşı kazanmış ve gazeteci kökenli bir spiker. Tanımak istediğim isimlerden biriydi ve o gün kısmetime o çıktığına da ayrıca başka bir sevindiydim. Bu maçı izlemiyor olsaydım, başka bir ilde bulunsaydım illa ki radyodan dinliyor olacaktım. Benim radyo ile ilişkim o kadar güçlü yani. Çok kere de düşünmüşümdür. Radyodan maç anlatan spikerlerin oturduğu yer nasıldır, çalışma koşulları nicedir, yayın esnasında ne yerler ne içerler diye çok da merak ettiğim şeyler vardı. İşte bu sayede tüm o meraklarımı da gidermiş oldum. .

***

Bir TRT radyo maç spikerinin bir teknik adam gibi maça hazırlandığına şahit oldum bu sayede. Önünde anlatımını yapacağı takımların özelliklerini anlatan notlar vardı Bakırcıgil’in. Esame listesi var önünde ve ayrıca da oyuncuların sahaya dizilişini gösteren çizimler.. Ayağına top gelen her oyuncuyu anında tanıyor ve pozisyonu anlatırken topun sahanın hangi bölgesinde olduğunu da anında aktarıyor. Açıkçası hiç eksik bir şey bırakmıyor. Alper Bakırcıgil’in maçı anlatırken sadece spiker olmadığını aynı zamanda iyi bir spor adamı da olduğunu gözlemliyorum. Futbol bilgisi süper. Herşeyden önce de öngörüsü olan bir anlatıcı. Dedikleri bir bir çıkıyor. Zaman zaman sigarasını yakıyor, sesi serleştiğinde önündeki sudan içiyor. Ekstra bir ayrıcalığı yok. Maç boyunca sadece bir çay içti, o da bizim gibi devre arasındaydı. Ben de sanırdım ki maçı anlatan spikerler yağın, balın içinde maç anlatıyorlar. Hayır.. Normal, sıradan.. Ve ben maç bittiğinde Alper Bakırcıgil’e veda ederken bir kere daha radyoya ve de o maçı anlatan spikerlerine hayranlığım birkaç defa artmış şekilde locayı terkediyorum..

AN’I YAŞADIM! – BB Erzurumspor-Ankara gücü maçı. Yıllarca TRT Radyo 1’den maç anlatımını dinlediğim Alper Bakırcıgil’in yerine ben oturdum, o anı yaşadım. Ben gibi ‘’ Bir daha dünyaya gelsem radyo spikeri olmak isterim’’ diyen, radyodan maç anlatımlarına ilgi duyan biri için inanılmaz güzel, ayrıcalıklı bir duygu bu.. Ve bana bu güzel anı yaşattıkları için TRT Radyo spikeri Alper Bakırcıgil’in yanısıra Talip Akpınar ve Murat Avar’a teşekkür ettim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.