Üç kümbetlerin hemen yanıbaşında yeni bir müze binası yapılıyor, belki görmüşsünüzdür. Önümüzdeki yıl tamamlanıp hizmete girmesi beklenen bu müzenin Doğu’nun en büyük arkeoloji müzesi olduğu söyleniyor. Önceden hazırlanmış görsellerini görmüşseniz çok afilli bir bina olacağı kanaatine illa ki varırsınız. 3 blok halinde planlanan müzenin görsellerde bu binanın önüne baktığınızda beğenmemeniz mümkün değil. Ama yapımı devam eden binanın bir de mevcut haline arkadan baktığınızda gördüğünüz görsellerle pek ilgili olmadığını da farkedeceksiniz. Arkası görsellerin aksine başka şey söylüyor. Yani ben başka bir şey söylüyorken tamburam başka bir şey çalıyor gibi bir durum! Bir defa böylesine maliyeti de yüksek binanın arkası apartman! Bildiğiniz bir apartman ve içerisinde bir sürü sakini var.

Geçtiğimiz gün binayı Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ile konuşurken, ‘’Ya o apartman ne olacak? Hep orada mı duracak?’’ diye sordum, bir cevap verdi ki, çok şaşırdım. Cemal Almaz, ‘’İnşaata başladığımızda Yakutiye Belediyesi bu binanın yıkılacağını, bizim işimize devam etmemizi bildirdi. Neredeyse müze inşaatı bitecek o bina halen daha orada duruyor, yıkılmadı. Niye yıkılmadı diye de sorduğumuzda ödenek yok, o yüzden yıkamıyoruz dediler. Doğrusu biz de öyle bir hal olduğu için üzgünüz!’’ dedi ki, şaşırmayayım da ne yapayım?

Görünen o ki bu müze Doğu’nun en büyük müzesi olacak ama biraz kamburlu müze olacak!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır! ( Peyami Sefa)

DUVARIN DİLİ: Ne kadar içersen iç başın döner. Gidenler değil!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.