Bazen insanın içine dert olur.
Bilmem yazsam mı, yazmasam mı diye düşünürsünüz!
Sonra, vicdanınıza sorarsınız, yazmak gerek hükmünü alırsanız, yazarsınız.
Yani mesele şu!
Mesela, bilenler bilir, Erzurum'da Recai Alkır Güzel Sanatlar Lise'si var ve de çok güzeldir. Ancak güzel olmayan ise Büyük Şehir Belediyesi'nin toplu taşıma hizmetlerinin saate bir otobüs hizmeti vermesidir. Bu çocuklar okullarına gitmeye çalışırken tıklım tıklım bir otobüsle ulaşmak zorundalar mı acaba!
Bir saat yerine yarım saate bir otobüs konulması o kadar zor mu, bu pandemi ortamında bu çocuklar için maliyeti ne ola ki!
Efendim, madem ki otobüsten açtık konuyu, gelelim Şehir Hastanesi'ne!
Bakın, Cumhuriyet Caddesi'nde ya da başka bir yerden bir otobüse bindiniz.
Nereye?
Şehir Hastanesi'ne!
Yok, hasta değilsiniz ki ambulasın cıyak cıyak öten sesleriyle gidesiniz, öyle olsa mesele yok; ama bir hastanızı ziyarete gitseniz naneyi yediniz. Otobüs, acilini önünde durmaz, yasak! Taa inersiniz C blok'un önüne, öyle basit değil be kardeş, her blok arasında bir sigara içimliği mesafe var.
Her neyse, sözümüz C Blok'a gelmişken, eğiri oturalım düz söz eyleyelim. Gittim, gördüm, özellikle 5. Kat, Enfeksiyon 14 çalışanlarına hayran kaldım. Bu ne sabır, bu ne ilgi kardeşim! Hepsine helal olsun! Doktorundan, hemşiresine kadar hastalarına böyle ilgi göstermeleri unutulacak gibi değil!
Demek ki bu insanlar salt ayda bir alacakları maaşları için değil, saatlerini haslarının sağlığına adamışlar, çok sevindim. Sağlık personelimizden her zaman gurur duyan ve onları incitmemeye çalışan biri olarak şahit olduğum C.blok 5. Kat Enfeksiyon Servisine ve çalışanlarına Allah kolaylık versin demek görevimdir.
Bir de şu otobüs meseleleri halledilirse , yani hem Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi'ne hem de Şehir Hastanesi'nin ulaşım, yani durak sorunu çözülürse her şey yolunda demek!
Burada iş, Sayın Sekmen'e düşüyor galiba!
Bekleyip göreceğiz!
Demem o ki; toplumsal hizmetleri yapanların da yer ayrıdır, bireysel hizmetleri yapanların yeri çok daha ayrıdır.
Toplumsal hizmet vermesi gereken seçilmiş başkan yatağında uyurken, bir hemşirenin sabaha karşı saat üçte hastasına, "nasılsın anacım," demesi bence daha önemlidir.
Bu çok mu tezat!
Evet!
Biri yanda can var, diğer yanda mal!
Gayrısını siz düşünün!
Tüm sağlık çalışanlarına ve başta Şehir hastanesi C Blok' Enfeksiyon bölümüne fedakârlıklarından dolayı alkış!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdurrahim gözütok 2021-10-05 19:06:25

Teşekkürler abim görevimizi yapmaya çalışıyoruz methiyenizle ihya olduk

Avatar
Gökhan ateş 2021-10-05 09:50:33

C blok 5 kat enfeksiyon 14 personelleri olarak çok teşekkür ederiz