Günümüz futbolunda kanat varyasyonlarının önemi kat be kat arttı.

Öyle ki, bir kanat oyuncusunun bir takıma nasıl yüzde yüz katkı da bulunduğuna her halde en iyi örnek Yuto Nagatomo’dur.

Japon futbolcunun Galatarasay’a gelmediğinden önceki halini bir düşününün Cimbom’un…

İnanın Nagatomo’nun şampiyonluğa katkısı en az Fatih Terim ya da Bafetimbi Gomis kadardır.

***

İnanmayan futbol sever varsa baksın 2017-2018 sezonundaki Galatasaray maçlarına…

***

Geçmişte Gökhan Gönül ile Caner Erkin’in Fenerbahçe ya da Beşiktaş’a katkıları da ortada.

Üstelik Gökhan ve Caner’in yaşadıkları sakatlık ve cezalı durumları Beşiktaş’ın ligdeki performansını ne kadar olumsuz etkiledi, hepimiz tanık olduk.

Fenerbahçe, şampiyonluğu kaybettiyse bunu kanat oyuncularının yetersiz oluşuna bağlayabiliriz.

Ya da Başakşehir’in başarısını göz önünde bulundurursak, sağda Junior Caiçara ve solda Gael Clichy’nın kanat organizasyonlarındaki başarısını hepimiz görebiliriz.

***

BB Erzurumspor’a baktığımızda 3. Ligde şampiyon olduğumuz dönem Ferit Erişçi ve Murat Paluli’nin sağ kanatta, Doğa İşeri’nin ise sol kanatta ne kadar başarılı olarak şampiyonluğa inanılmaz katkı sunduklarını söyleyebiliriz.

Aynı şeyi 2. Ligdeki şampiyonluk içinde söyleyebiliriz. Sağda Ferit ve Murat, solda ise Sinan’ın hakikaten ciddi katkısı oldu, şampiyonluk için…

***

Eğer BB Erzurumspor’da 2017-2018 sezonunda Süper Lig’e yükselme başarısı geldiyse bunda özellikle ve özellikle sol bek Hakan Arslan’ın katkısı müthişti.

İnanmayan açsın baksın maç görüntülerine…

Hakan Arslan, babamın oğlu değil, belki de fert olarak haberleri en az çıkan isimlerden biridir gazetemizde, ama yiğidin hakkını da teslim edelim.

***

Hakan yaptığı birbirinden başarılı bindirmelerde Mert Nobre’nin maçlarda yıldızlaşmasında ya da Erhan Çelenk’in ön plana çıkmasında çok büyük rol oynadı.

Üç gole asist yaptı Hakan Arslan…

Bunu sadece üç gol olarak değerlendirmeyin.

Hakan Arslan’ın bilinçli bir şekilde ileri çıkışlarında arkadaşları ile yaptığı verkaçlar sonunda Erzurum nasıl bir birinden önemli goller bulmuş, bunu maç görüntülerini izleyerek görebiliriz.

Hatta Teknik Patron Mehmet Altıparmak’ın gelişi ile birlikte küllerinden doğan bir sağ bek Tolga vardı.

Tolga Ünlü de Play-Off ve Şampiyonluk yürüyüşünde çok önemli katkı sunmuştur, BB Erzurumspor’a…

***

Evet!...Yuto Nagatomo nasıl Galatasaray’ın şampiyonluğuna pozitif bir güç ve enerji kattıysa, bugün Cimbom yönetimi Japon futbolcunun bonservisini İnter’den nasıl koparacağının hesaplarını yaparken, BB Erzurumspor’un takımda Hakan Arslan’ı tutması çok büyük bir başarıdır.

Göreceksiniz Hakan Arslan, bu futbol bilgisi ile Süper Lig’de de başarılı olacaktır.

Bek deyip geçmeyin, Cimbom’un şampiyonluğunda Yuto Nagatomo’nun, BB Erzurumspor’un şampiyonluğunda da aslan payı Hakan Arslan’ındır.

Artık günümüz futbolunda sahada yeteneği ile maç kurtaran üç beş adam ancak kalmışsa dünyada, inanın Dünya Şampiyonluğunu da kanat organizasyonlarını hatasız uygulayan ülke kazanacaktır.

Tabi orta saha varyasyonları ile birlikte.

Bunu bekleyip göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.