Şurası muhakkak ki, Türk futbolunda “hakem hataları” ile hakkı gasbedilen ve kadre uğratılan tek takım B.B. Erzurumspor değil…

Uzağa gitmeye gerek yok, şu birkaç yıllık sezonda bile hakemler öyle feci hatalar(!) yaptılar ki, bendeniz gibi futbolun f’sinden bile anlamayan biri, Erzurumspor Süper Lig’den küme düşerken, “Yahu birader, bu ülkede vicdan sahibi bir kurul bir otorite yok mu ki, bu insaf ve hukuk katillerine dur denilmiyor” şeklinde sormuştum.

Zihnen en “kör” olanlar hatta niyedir bilinmez Erzurum’dan zerre kadar hazzetmeyenler dahi en azından uğradığımız o “zulmü” savunmamışlardı.

O sezon Kasımpaşaspor’la iki maç oynadık, ikisinde de bariz biçimde haksızlığa uğradık.

Tesadüfe bak ki…

Erzurum’da, yenildiğimiz ve küme düştüğümüz maçın hakemi de Arda Kardeşler adında biriydi.

Yani B.B.Erzurumspor’u, Merkez Hakem Kurulu denilen o ucubenin gözleri önünde biçen, doğrayan ve sonra da hiçbir şey olmamış gibi sırıtan adamdan söz ediyorum…

Besbelli ki tarih tekerrür edecek!

Ön yargılı olmayalım, doğmamış çocuğa don biçmeyelim, diyor bir yanım. Diğer yanım da bu kadar saf olma, perşembenin gelişi çarşambadan bellidir, şeklinde haklı itirazda bulunuyor.

Teravih namazının ramazanda olması nasıl ki bir tesadüf değilse, tıpkı soyadıyla kardeşlikten ama çaldığı düdükle de hınç, kin ve öfkeden öteye geçmeyen bu zatın böylesi kritik bir maça hakem atanması, kim ne derse desin tesadüf olmadığı gibi önceden çalışılmış bir operasyondur.

İş bilek gücüne oyun üstünlüğüne, kaliteli futbola kalsa mesele yok…

B.B.Erzurumspor, rakibimiz Ümraniyespor’dan kat be kat üstün durumda…

Lakin Türk futbolu dediğin melanet çukuru öyle tuzaklar, öyle komplolar, öyle kalleşlikler ve öyle çirkinliklerden müteşekkil ki, defalarca aslanı uyuz bir çakala boğdurmadılar mı?

Şu manzaraya bakar mısınız?

Adana Demirspor’dan puan olarak öndeyiz.

Ve son maçta da saha avantajı bizde…

Vicdan sahibi futbol insanı herkes de, Erzurumspor’u favori görüyor.

Buna rağmen Adana’da günlerdir, sanki Adana Demirspor Süper Lig’e çıkmışçasına kutlamalar yapılıyor, iri puntolarla küstahça demeçler veriliyor!

Adama sormazlar mı, “Hayırdır efendi, yukarılardan ilham mı geldi ya da MHK bir garanti mi verdi ki böylesine coştun, dereyi görmeden paçalarını sıvadın?

Mesele anlaşılmıştır…

Kalemi kırıp hükmü mühürlemişler!

En sinsi tuzaklar bile o tuzakları kuranların başlarına geçirilebilir.

Buna rağmen B.B. Erzurumspor, o maça çıkar ve bileğinin hakkıyla üst üste goller atar. Arda efendi, birini ya da ikisini “yok” saysa, istese de birini veya ikisini görmezden gelemez.

Çünkü edepsizliğin ve hukuksuzluğun bile bir hududu vardır.

Görüyoruz ki…

Bu ülkede bazı kimseler, sahip oldukları medya ve finans gücünü birleştirerek, kimi mahfillerden de aldıkları orantısız destekle öyle layüsel olabiliyorlar, öyle çirkinleşebiliyor ki, herkesi ezip geçebileceklerini zannediyorlar!

Serin gel efendi, serin gel…

Erzurum ağaç kovuğundan çıkma bir şehir değil.

Eğer cumartesi günü Arda Kardeşler denilen o adam, göz göre göre bu takımı linç etmeye kalkarsa, bu şehir asla “buraya kadarmış” deyip, oturmaz.

Unutmayın ki deveden büyük filler var.

Bu şehir hukuki zeminde sonuna kadar mücadele eder ve söke söke sizden hakkını geri alır.

Arda efendi…

Kimse senden mucize filan beklemiyor.

Gel sahaya çık ve adil biçimde maçını yönet.

Buna rağmen Erzurumspor mağlup olursa, hiç kuşkun olmasın bu şehir önce seni tebrik eder, sonra da rakibini…

Sen sadece adaletli ol, biz doğacak her sonuca razıyız…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TALİP TALİPLİ 2020-07-17 12:32:50

SEKMEN BABA ALMIŞTIR BU MAÇI. MERAK ETMEYİN